Dan anđela čuvara obilježen u Varaždinu

U „Gradu u kojem anđeli spavaju“ uz najbolje kratke priče kroz riječi Hane Hegedušić, Nere Stipičević, Andreja Dojkića i Merite Arslani obilježen Dan anđela čuvara

Uz Varaždin se često veže pojam "Grad u kojem spavaju anđeli", stoga ne čudi da je upravo u tom gradu 4. listopada 2014. u Muzeju anđela obilježen Dan anđela čuvara. Bio je to odličan povod da se u sklopu proslave proglase i pobjednici književnog natječaja za kratku priču o temi koja govori o duhovnosti, važnosti intuicije, dobrote, ljubavi te vrednovanju nematerijalnih vrijednosti. Na natječaj je pristigla ukupno 41 kratka priča, a žiri u sastavu Nade Bogojević, pjesnikinja, Jadranka Pintarić urednica i kritičarka iz Zagreba te Boris Perić, književnik iz Zagreba, odlučio se za 9 najboljih priča, koje su ih nadahnule svojom duhovnošću i realno prenesenim životnim postulatima.

Pozivu Muzeja anđela da budu dio ove lijepe priče odazvale su se i mnoge poznate osobe iz javnog i društvenog života Hrvatske, pa su tako najbolje kratke priče čitali glumice Hana Hegedušić i Nera Stipičević, glumci Andrej Dojkić i Mitja Smiljanić, spisateljica i književnica Merita Arslani te dramski glumci Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Kroz svoju emociju, stilski izričaj svi pripovjedači pričama su dali jednu dimenziju više, naglašavaju i prisutnost anđela i njihov značaj u svakodnevnom životu čovjeka.

MUZEJ ANDJELA

"Jako sam sretan što je Muzej anđela danas okupio veliki broj onih kojima su anđeli inspiracija i kojima su pozitivne misli ideja vodilja u svakodnevnom životu. Drago mi je zbog ovih mladih ljudi koji su svojim kratkim pričama pokazali svoj talent i neupitnu vrijednost stvaranja i promišljanja. Hvala mladim glumcima i svim umjetnicima koji su nas došli podržati, jer ovakve stvari puno znače za Muzej anđela, ali i za Varaždin, koji se još jednom potvrdio kao grad u kojem spavaju anđeli", rekao je voditelj i vlasnik Muzeja Anđela Željko Prstec.

Obilježavanje Dana anđela čuvara i proglašenje pobjednika za najbolju kratku priču samo je početak aktivnosti koje će se provoditi u Varaždinu, a koje se odvijaju u sklopu Muzeja anđela. Anđelinjak, skriveni anđeli i veliki broj anđeoskih poruka koje čuva grad Varaždin obogaćuju turističku ponudu grada, ali i razveseljavaju sve one koji vjeruju u ljepotu anđela i njihovo duhovno bogatstvo.

Muzej anđela

Dugogodišnja zamisao slikara i umjetnika Željka Prsteca o Muzeju anđela u Varaždinu napokon se ostvarila 13. svibnja 2011. kada je pod geslom da je Varaždin "grad u kojem anđeli spavaju", otvorio muzej s željom da to postane mjesto na kojem će se prikupljati umjetnička djela vezana uz temu anđela. U Muzeju anđela se danas održavaju razna događanja kojima su anđeli misao vodilja, pa se tako svi koncerti, tribine, književne večeri, predavanja, razgovori održavaju na temu anđela. Želeći sačuvati vrijednost anđela Željko Prstec je zaštitio slogan i zamisao o Varaždinu kao gradu u kojem anđeli spavaju te otvorio instalaciju "Anđelinjak" koja je uz Muzej anđela dala Varaždinu dodatnu umjetničku vrijednost, ali postalo i nezaobilazno mjesto posjeta za ljubitelje anđela iz cijelog svijeta, te turistička atrakcija za javnost.

Andrej Dojkic, Nera Stipicevic, Mitja Smiljanic, Zeljko Prstec, Hana Hegedusic, Merita Arslani
Andrej Dojkić, Nera Stipičević, Mitja Smiljanić, Željko Prstec, Hana Hegedušić, Merita Arslani

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

Radionice Holističko majčinstvo

Potpuno nova radionica za mame, uz mali broj…

Najatraktivniji ulični performeri 20. Špancirfesta

Ulični program srce je i duša Špancirfesta. Uz…

Dječji program 20. Špancirfesta usrećit će mnoge klince i klinceze

Ovogodišnji Špancirfest održat će se od 17. do…

Varaždin Dance Open - pokažite svoj plesni talent!

U nedjelju 18. ožujka 2018., s početkom u…

Pročitajte i:

koronavirus

Domaćim stručnjacima stigao vrijedan uređaj za borbu protiv koronavirusa

Borba protiv koronavirusa bit će, zahvaljujući donaciji poznatog nogometaša, brža - u 22 minute moći…

testiranje na koronavirus

Od danas nova, niža cijena testiranja na Covid-19

Na zadnjoj sjednici Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) donesena je odluka o…

Stiže velika novost iz redova klaunovadoktora

Po prvi puta djeca na liječenju u bolnicama, ali i ona koja se liječe kod…

trudnica predaje e-Zahtjev za ostvarivanje prava

Kako brže i lakše do doplatka za djecu?

Od 3. srpnja omogućeno podnošenje e-Zahtjeva za ostvarivanje prava na doplatak za djecu