Komunalni servisi Kutina d.o.o. u čijem sastavu je i Gradska tržnica pridružuju se akciji Portala dobrote “Da niti jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno“. Ovo je druga humanitarna akcija pokrenuta na GT Kutina . Prva je bila “Kutina pomaže“ u kojoj je GTK i OPG-i organizirali podjelu viška hrane s tržnice građanima u potrebi.

Štand dobrote“ po ideji Manuele Vukelić Vlajsović direktorice Komunalnih servisa Kutina akcija je u okviru već postojeće akcije «Da niti jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno» Portala dobrote.

U akciji sudjeluju OPG-i koji svoje domaće proizvode „S njive na stol“ prodaju na GTK. Oni će svoje proizvode donirati i ponuditi na „Štandu dobrote“, kupci i građani će u „Kutiju dobrote“ ubaciti svoju donaciju i sa Štanda dobrote uzeti proizvode koje žele i koliko žele, ali i ne moraju uzeti vrećicu sa hranom. Na kraju dana iz Kutije dobrote prikupljene donacije bit će uplaćene u korist Portala dobrote za akciju „Da niti jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno".

Očekuje se kako će se svake srijede prikupiti dovoljno donacija za plaćanje 50-tak obroka za djecu čiji roditelji to ne mogu učiniti, jer su ostali bez posla, ne primaju plaću… Mjesečno bi to bilo oko 200 obroka odnosno GTK i Portal dobrote svakog bi mjeseca osigurali obroke za 10- tero djece u Hrvatskoj. Podsjetimo, cijena jednog prosječnog toplog obroka u školama u Hrvatskoj je 9,00 kn.

Nadamo se da se vidimo na Tržnici u Kutini 25. studenog u 10 sati. Hvala na pomoći „Da niti jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno“.

Tekst i foto: Udruga Portal dobrote