Crveni nosovi u Splitu zahvaljujući projektu “Donesite i vi osmijeh u bolnice”

Uspješan završetak akcije Donesite i vi osmijeh u bolnice obilježio je posjet klaunovadoktora Pedijatrijskoj klinici za dječje bolesti KBC-a Split koji će od siječnja ove godine redovito posjećivati djecu u splitskoj bolnici. Osnaženi novim članovima, dobro poznati i među djecom omiljeni klaunovidoktori donijet će veselje i osmijeh na lica brojne bolesne djece kojima se CRVENI NOSOVI trude pružiti podršku i olakšati boravak u bolnici

Među desetak umjetnika koji su se javili na audiciju za nove klaunovedoktore u listopadu 2015. godine, žiri je izabrao tri najbolja: Darka Pejkovića, Ivanu Giove Župa i Mirtu Lučin koji su u ponedjeljak imali premijerni nastup i posjet splitskim mališanima. Tako je započela nova era u radu CRVENIH NOSOVA u Splitu koja će zasigurno pomoći djeci i njihovim roditeljima u najtežim trenucima boravka u bolnici.

Akcija Donesite i vi osmijeh u bolnice koja je trajala gotovo dva mjeseca uspješno je završila, a ovom prilikom u splitskoj je bolnici udruzi CRVENI NOSOVI simbolično uručena i donacija tvrtki Henkel i Konzum u iznosu od 61.081,76 HRK. "Danas nam se ostvaruje velika želja, naša sreća je neizmjerna. Nakon 5 godina rada počinjemo s redovnim posjetama djeci na liječenju u KBC-u Split. Sada je životna radost klaunovadoktora prisutna u cijeloj zemlji, od Osijeka, Zagreba, Rijeke do Splita. KBC-u Split hvala na srdačnoj dobrodošlici, vjerujemo da je ovo samo početak divne suradnje. Hvala svim građanima koji su se uključili u akciju i omogućili bolesnoj djeci redovne posjete klaunovadoktora. Organizatorima ovog divnog projekta, Henkelu i Konzumu, hvala što ste prepoznali važnost rada CRVENIH NOSOVA", izjavio je Zoran Vukić, umjetnički direktor CRVENIH NOSOVA.

Koliko je terapija smijehom i dobrim raspoloženje malih pacijenata važna, svjesni su i liječnici Pedijatrijske klinike koji su pokazali toplu dobrodošlicu kolegama klaunovimadoktorima.

"Klaunovi-doktori donijeli su, bez sumnje, smijeh i dodatni tračak optimizma na Kliniku za dječje bolesti. Mi na Klinici smo doktori za tijelo, koji se uz svesrdnu pomoć medicinskih sestara i osoblja borimo protiv bolesti. U toj borbi djeca ponekad trpe bol, neizvjesnost i neugodu. Djeca u bolnicu dolaze kao u nepoznatu sredinu, pate za svojim najbližima i za domom. U takvim slučajevima imamo i psihologe koji razgovaraju s djecom i pokušavaju njihov boravak na Klinici olakšati, ali koliko god mi pokušali umanjiti njihovu patnju, nekada nam to ne polazi od ruke. I tada se odnekud pojave klaunovidoktori i izazovu smijeh. Odjednom sve postane lakše. Kao da sve manje boli, a i vrijeme brže prođe. Klaunovi doktori upotpunjuju naša nastojanja da i manje ugodne stvari svi zajedno učinimo podnošljivijima i na tome smo im zahvalni," kazao je prof. dr. sc. Marijan Saraga predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC-a Split.

Ovo je već druga godina projekta Donesite i vi osmijeh u bolnice kojeg su zajednički pokrenule tvrtke Henkel i Konzum. "U Henkelu smo ponosni na uspjeh ove akcije koja je sad već možemo reći postala tradicionalna i koja je još jednom pokazala da zajedničkim snagama možemo i moramo pomagati akcije klaunovadoktora, čije nesebično djelovanje donosi radost i veselje djeci i to u trenucima u kojima im to najviše znači. Posebno smo sretni što smo danas ovdje u Splitu i što će posjete CRVENIH NOSOVA djeci u ovoj klinici postati redovite jer smo imali priliku vidjeti koliko im znače osmijeh i veselje koje donose klaunovadoktori," kazala je Miranda Mladin, marketing menadžerica Henkel Laundry&Home Care za Adrija regiju.

"Ova akcija ponovno je pokazala kako smo kao društvo posebno osjetljivi na naše najmlađe članove. Veseli nas što će od sada klaunovidoktori redovno posjećivati mališane u KBC-u Split te im na taj način olakšati teške trenutke u bolničkim krevetima. Ponosni smo što je projekt Donesite i vi osmijeh u bolnice već postao prepoznatljiva u javnosti te se ovim putem zahvaljujemo i svim kupcima na doprinosu ovom velikom zajedničkom uspjehu", izjavio je Zoran Jurić, pomoćnik direktora regije iz Konzuma.

Klaunovidoktori su bolnicu u Splitu prvi put posjetili 2012. godine nakon čega su uslijedili povremeni posjeti, a zahvaljujući sredstvima prikupljenim projektom Donesite i vi osmijeh u bolnice započinju s redovitim posjetama dva puta mjesečno.

Tekst i foto: press

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Vapaj u pomoć: četvero djece ostalo je bez mame

Vjerujemo da nitko neće ostati ravnodušan na tragediju…

Kylie Jenner i kći Stormi

Kupovanje skupih stvari i kako to utječe na djetetovo samopouzdanje

23-godišnja Kylie Jenner kćeri je kupila brendirani ruksak…

unuka s bakom i djedom u kuhinji

Novo istraživanje dokazalo: za pretilost djece krivi su bake i djedovi!

Bez obzira na različite kulture, bake i djedovi…

Pročitajte i:

Nova atrakcija u zagrebačkom Zoološkom vrtu

Zoološki vrt grada Zagreba ima novog stanovnika, jednogodišnju kinesku leopardicu Odliliu, koja je tamo stigla…

ljubav prema životinjama

Nova atrakcija za djecu ljubitelje životinja

Patuljasti mungosi koji su u Zoološki vrt grada Zagreba stigli prošle godine, postali su roditelji.…

pomoć obiteljima žrtvama Covid-19 bolesti

Financijska pomoć obiteljima s djecom pogođenim bolešću Covid-19

Obitelj s jednim djetetom, koja dokaže da ispunjava uvjete, može dobiti jednokratnu pomoć od 3250…

dječak i igra lego kockicama

Lego kockica bila dječaku u nosu dvije godine!

Stiže vijest za rubriku "nevjerojatno, ali istinito"!