Crvena jabuka na Vege pikniku

Povodom Međunarodnog dana zaštite životinja već 14. godinu za redom Grad Zagreb organizira svečanu manifestaciju na Bundeku

Na događanju povodom Međunarodnog dana zaštite životinja, koje će se održati u nedjelju, 9. listopada 2016. od 10 do 18 sati na zagrebačkom Bundeku, sudjelovat će mnogobrojne udruge za zaštitu životinja. Suorganizator događanja bit će udruga Prijatelji životinja koja tim povodom, kao i prošle godine, organizira Vege piknik. Posjetitelji će imati priliku razgledati štandove brojnih izlagača veganske hrane i ekoloških proizvoda te uživati u bezmesnim gurmanskim delicijama i zanimljivom glazbenom programu, koncertu Crvene jabuke.

Posjetitelji će se moći počastiti ukusnim veganskim kebabom, sendvičima, burgerima od konoplje, biljnim mlijekom, falafelom u umaku, ćevapima, proizvodima od tofua i sejtana, probiotičkim napitcima te raznim slasticama poput sirovih kolača, palačinki ili fritula i tako barem na taj dan biti na biljnoj prehrani.

Obilježavanju Međunarodnog dana zaštite životinja svoj doprinos dat će i druge udruge koje će promicati udomljavanje napuštenih životinja umjesto njihove kupnje. Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba priredit će Reviju pasa za udomljavanje, pa će psi iz Dumovca i svih udruga koje sudjeluju dobiti priliku osvojiti srca posjetitelja i zapamtiti Međunarodni dan zaštite životinja i kao dan udomljenja. Tijekom svečane manifestacije na Bundeku građane će pozdraviti i ambasadorica Međunarodnog dana zaštite životinja (WAD) u Hrvatskoj, Anita Euschen, te ih pozvati da pridonesu stvaranju svijeta bez nasilja prema životinjama. Podršku događanju dat će i Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba.

Cijeli događaj bit će popraćen bogatim zabavno-glazbenim programom iz kojega se može izdvojiti koncert popularne grupe Crvena jabuka koja se svojim nazivom baš uklapa u Vege piknik i obilježavanje Međunarodnog dana zaštite životinja.

Svi, i oni koji imaju četveronožne prijatelje i oni koji ih nemaju, dobrodošli su da, uz dobru zabavu, saznaju kako pomoći svim životinjama na njihov dan koji se obilježava još od 1931. godine na dan svetoga Franje Asiškog koji je bio zaštitnik životinja i vegetarijanac.

Na sam Dan zaštite životinja, 4. listopada od 9 do 18 sati, Prijatelji životinja organizirat će u Varšavskoj ulici u Zagrebu informativni štand na kojemu će pozivati građane da dođu na Bundek te pružati informacije o načinima pomoći životinjama.

Više informacija može se naći na www.prijatelji-zivotinja.hr.

Tekst i foto: Prijatelji životinja

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

Vege piknik životinjama u čast

Grad Zagreb i Prijatelji životinja pozivaju sve u…

Uskoro starta drugo izdanje utrke koja spašava život

Europa Donna Zagreb Pink Run na Bundeku će…

19. međunarodni festival vatrometa

Od petka do nedjelje, ptice i ostale životinje…

Bogati program najraskošnije cvjetne izložbe u regiji

Najljepši zagrebački vrtovi, biljke mesožderke i radionice bonsai…

Pročitajte i:

djevojčica u samoizolaciji štiti se maskom za lice od koronavirusa

Koronavirus u jednom zagrebačkom vrtiću! 15 djece u samoizolaciji

Navodno je riječ o prijenosu virusa unutar obitelji, jer je zaraženi otac doputovao iz inozemstva

koronavirus i ljeto

Je li ovo tračak nade? Vili Beroš iznenadio izjavom o koronavirusu

Ministar Vili Beroš današnjom je izjavom da je koronavirus vjerojatno mutirao i oslabio dao tračak…

povratak koronavirus zbog kojeg je djevojčica vrlo zabrinuta

POVRATAK KORONAVIRUSA! Više nikome u Hrvatskoj nije ugodno! Jesmo li se odlučili za švedski model?

"Ne možemo zatvoriti granice, zaustaviti normalne životne aktivnosti, ali moramo se naučiti držati mjera i…