U četvrtak, 7. ožujka dm je predao donaciju vrijednu 18.750 kuna Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava za nabavu interaktivne ploče s projektorom, važnog pomagala u obrazovnom sustavu koje učenicima omogućuje aktivno sudjelovanje u nastavi. Učenicima s teškoćama u razvoju, koji u Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava stječu srednjoškolsko obrazovanje, interaktivna ploča značajno će olakšati učenje i pamćenje gradiva. Profesori Centra će uz interaktivno ploču lakše formulirati i pripremati gradivo uz korištenje vizualnog i auditivnog sadržaja koji je već prilagođen za nastavne potrebe.

Veliko hvala dm-u što je prepoznao značaj interaktivne ploče u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju i podržao rad našeg Centra ovom vrijednom donacijom. Uz interaktivnu ploču osuvremenit ćemo pristup nastavi i olakšati učenje našim učenicima koji se susreću s dodatnim preprekama prilikom učenja i pamćenje gradiva. Ponosni smo na naše učenike koji se trude kod nas naučiti što više i želimo im omogućiti što bolju podlogu za što samostalniji život i daljnje obrazovanje. Neki od naših učenika postali su akademski slikari, pravnici, ekonomisti, defektolozi, profesori, saborski zastupnici, uspješni sportaši pa čak i natjecatelji na ljetnim i zimskim paraolimpijadama. Zahvaljujući dm-ovoj donaciji sada ih još bolje možemo pripremiti za buduće izazove“, naglasila je ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava, Liliana Kalčić Galeković, mr.sc.

Uvijek nastojimo biti podrška osjetljivim skupinama u društvu, pogotovo djeci i mladima i zato nam je jako drago što smo ovom donacijom pomogli učenicima s teškoćama u razvoju i njihovim profesorima. Vjerujemo kako će učenici Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava imati značajnu dobrobit od interaktivne ploče i projektora te kako naša donacija stiže u prave ruke“, naglasila je Gordana Picek, članica Uprave dm-a.

U Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava djeca i mladi s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima stječu srednjoškolsko obrazovanje u njima primjerenim uvjetima te su uključeni u niz rehabilitacijskih programa i aktivnosti. Interaktivna ploča izuzetno je korisna u olakšavanju učenja  učenicima s teškoćama u razvoju jer omogućuje profesorima i učenicima visoki stupanj interakcije i suradnje  tijekom nastave, a nudi i mogućnost snimanja lekcija i bilješki te njihovo slanje učenicima putem e-maila, što je izuzetno važno za učenike s teškoćama u razvoju koji radi zdravstvenih problema često izbivaju s nastave. Osim toga, profesori će učenicima Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava od sada u nastavi moći prikazivati animacije i interaktivne materijale, prezentacijske sadržaje i edukativne igre koje su veoma učinkovite u radu s učenicima s teškoćama u razvoju.

Tekst i foto: press