Bundevijada u Divljem srcu grada: Sto lica čudesnog povrća

U subotu 26. listopada održat će se tradicionalna Bundevijada u Zoološkom vrtu grada Zagreba. Posjetitelji će od 11 do 13 sati u Kineskom paviljonu moći sudjelovati u dubljenju bundeva koje će potom biti poslužene stanovnicima Divljeg srca grada...

Blagodati čudesnog povrća dobro su poznate ljudima, a vesele im se i životinje. Neke životinje obožavaju okus slasne bundeve, neke u bundevama pronalaze omiljene poslastice, a nekima su velike povrtnice poligon za istraživanje i igru.

Posluživanje bundeva služi životinjama za obogaćivanje životnog prostora, a Zoološki vrt grada Zagreba posjetitelje uključuje u s time povezane aktivnosti kako bi doznali što tzv. enrichment znači za dobrobit životinja. Naime, zahvaljujući hranjenju i drugoj brizi ljudi za životinje u Vrtu, one bi mogle dići sve četiri u zrak, a to ne bi bilo dobro za psihičko i fizičko zdravlje. Zato djelatnici Vrta svakodnevno sudjeluju u dinamičnom procesu kojim se potiče prirodno ponašanje te raznolikost ponašanja divljih životinja.

Za obogaćivanje životnog prostora mogu se koristiti razne stvari, no prednost se daje onima prirodnog podrijetla. Bundeve su se pokazale kao jedno od najboljih rješenja. Dolaze u velikom broju oblika, veličina i okusa, a uz malo mašte s njima se može uistinu svašta.

Ono što će posjetitelji od bundeva napraviti ove godine, moći će se vidjeti u 13 sati. Nakon toga bundeve će se unijeti u nastambe afričkih lavova, merkata, mungosa, bjelorukih gibona, pekarija, kljunorožaca, valabija i prstenastorepih lemura.

Tekst i foto: ZOO grada Zagreba

Tagovi:

Pročitajte i:

Belma Džomba proslavila 4. rođendan svoje male princeze

Izvor: Story.hr IZVOR: STORY Iako je 34-godišnja Belma Džomba zbog pandemije izgubila posao, supruga bivšeg…

Usvojili dijete s autizmom pa ga nakon tri godine vratili

Izvor: Story.hr Američka youtuberica, Myka Stauffer, koju na spomenutoj platformi prati preko 700 tisuća ljudi,…

Kako je prošao prvi dan povratka u školu? "Super, tata!"

Sat pokazuje 7:36. Dolazim sa sinom pred školu, dogovor s učiteljicom je "nalazimo se na…

pripreme djece za polazak u prvi razred osnovne škole

U školama počinju testiranja za prvašiće

Iako je ranije bilo najavljeno da ove godine neće biti testiranja u školama, budući prvašići…