Da bi mogli pisati svoje priče, za kruh svagdašnji braća Grimm radili su na dvoru kralja Frederika i ondje dobili najteži zadatak na svijetu: paziti na kraljevu nemoguću kćer, princezu Luise. Princeza se nikada ne budi prije podneva, svemu prigovara, svima se ruga i sve joj je dosadno. Nakon što je Luise osramotila baš sve plemenite prosce, Kraljica majka donosi odluku da se njezina kći mora udati za prvoga muškarca koji naiđe. A prvi se pojavi siromašni, putujući svirač. Kakvo to čudo može zbližiti princezu kojoj ni kraljevska svila nije dovoljno dobra i dobroćudnoga siromaha kojemu prokišnjava krov? Što razmaženu princezu može natjerati da nauči musti krave, kuhati i cijepati drva? Braća Grimm će vam to rado ispričati, a mi ćemo vam pomoći da uhvatite i pokoju besplatnu ulaznicu.

Redatelj: Paolo Tišljarić

Glavne uloge: Krunoslav Klabučar, Jure Radnić, Karla Brbić, Andrej Dojkić, Ivana Bakarić

Ostale uloge: Tena Jeić Gajski, Daria Knez Rukavina, Aleksandra Naumov, Marijana Mikulić, Dubravka Lelas, Ana Vučak, Tena Tadić, Luka Bulović, Matija Čigir, Pavle Vrkljan, Filip Vidović

braci-grimm-nije-bilo-lako-s-princezom-luise

Predstava Braća Grimm i princeza Luise namijenjena je djeci od 4 godine nadalje, a održava se u kazalištu Trešnja u Zagrebu, 1. travnja u 17 sati, te 2. travnja u 11 sati. Za svaki termin možete osvojiti 2 ulaznice. Pravilo već znate. Prvi koji se prijave sa svojim podacima na mejl urednistvo@roditelji.hr s naznakom "Braća Grimm" i svojim podacima osvajaju ulaznice. Slobodno napomenite ako vam je neki od termina draži ili vam je svejedno. Podižete ih pola sata prije početka predstave na blagajni kazališta. Obavijestit ćemo vas i mejlom i preko portala ako ste ih osvojili. Sretno!

Dobitnice ulaznica su Gordana Stanković (1.4.2017,) i Irena Križan (2.4.2017.).

Tekst: I.T., press

Foto: press