Udruga „Jak kao Jakov“ humanitarna je udruga za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti, osnovana u spomen na 13-ogodišnjeg dječaka Jakova Rubida, koji se protiv teškog oblika leukemije i epilepsije od kojih je bolovao, borio pjesmom, smijehom te velikom snagom duha i vjere. Osnovnu djelatnost Udruge čine prikupljanje i pružanje pomoći oboljeloj djeci i njihovim socijalno ugroženim obiteljima. Aquatika je već ranije potpomogla rad Udruge kada je organizirala humanitarni koncert u sklopu „Adventa u Aquatici“.

Tijekom poslijepodnevnog programa u subotu u Aquatici, svi posjetitelji moći će od 16:30 do 18 sati uživati u besplatnom razgledu karlovačkog slatkovodnog akvarija. U 16:30 sati očekuje se i dolazak motorista iz Moto Legije te njihovih gostiju, a nakon toga je u 17 sati predviđen početak glazbenog programa tijekom kojega će tamburaši Udruge za promicanje hrvatske glazbe „Daj 5“ svirati domaće rock&roll hitove. Tijekom cijelog programa bit će moguća kupnja suvenira udruge „Jak kao Jakov“.

„Kao ravnopravni članovi zajednice, naša je dužnost, ali i zadovoljstvo, poticati okupljanja ovakvog karaktera. Svi zajedno možemo napraviti dobro djelo, doprinijeti boljitku društva i usput se zabaviti i uz to prigodno obilježiti rođendan našega grada.“, izjavila je ravnateljica Aquatike Margarita Maruškić Kulaš koja pozvala sve zainteresirane da u što većem broju dođu na druženje u subotu u Aquatiku.

bogat-program-humanitarna-akcija-u-aquatici-povodom-rodendana-grada-karlovca

Tekst i foto: press, Denis Stošić