Blagdanske večeri s djecom u bolnicama KBC Sestara Milosrdnica i Srebrnjaka

Da djeci koja su blagdane provodila u bolnici bude ugodnije pobrinula se udruga Smiješak za sve i njihovi gosti koji su čitali i glumili djeci

Na Božić je djecu u bolnici u Vinogradskoj posjetila Sandra Bagarić, poznata operna i operetna pjevačica Kazališta Komedije. Kao gošća Smiješka za sve, Sandra je zahvaljujući svome prekrasnom osmijehu i veseloj naravi, bila savršena teta pričalica.
Bilo je zaista čarobno – uz tetu pričalicu Anu ispričala je puno lijepih priča, podijelila gomilu darova i osmijeha.

Super recept kako razbiti dosadu sivog bolničkog dana. Sandra je djevojčici K. čitala Ježevu kućicu i na trenutak uskočila u ulogu Ježurke Ježić. Bilo je divno vidjeti kako je djevojčica uživala i kako će joj ovaj Božić ostati zauvijek urezan u sjećanju i po nečemu lijepome.

A Jasna Palić Picukarić i Ljubo Zečević priredili su djeci u bolnicama Srebrnjak i Sestre milosrdnice pravu zabavu. Bolnički odjeli na trenutak su postali male kazališne scene u kojoj su Jasna i Ljubo, s puno nježnosti i ljubavi klincima priuštili nezaboravno druženje. Ljubo im je u svom osebujnom i jedinstvenom stilu uz tetu pričalicu Liljanu čitao “Zafrkancije, zezancije, smijancije i ludancije” Sanje Pilić.
Jasna je zadivila i male i velike u njihovoj pratnji, ali i tetu pričalicu Edinu te medicinsko osoblje. Djeca su najviše uživala u njezinoj interpretaciji Djeda i repe jer je kod malene djevojčice repa bila njezina čarapica što je na kraju izazvalo salve smijeha kad se repa izvukla. Sretan što mu je Jasna došla u posjet, jedan dječak joj je pokazao da može napraviti izvrsnu špagu koju vježba već 2 godine uz pomoć starije sestre, a malena djevojčica je u par minuta zapamtila cijelu pjesmicu iz slikovnice Medenjak te se pridružila Jasni u recitiranju.
Kuc, kuc! Tko je? – upitala su djeca. To su tete pričalice s gošćom! – čuo se glas s druge strane vrata. Možete, samo uđite! – pozvali su ih klinci k sebi. I tako su tihu blagdansku večer dječica u bolnici Srebrnjak provela uz glumicu Vanju Ćirić i tete pričalice Anu i Idu. Plovili su kroz čudesne prizore iz bajki, s Tri Prašćića pjevali “Tko se boji vuka još, tri za groš, tri za groš!”, potom “Bila mama Kukunka, bio tata Taranta”, onda su s jednim neobičnim i smiješnim Vukom tražili recept i sastojke za pitu od jabuke, pa su se, gle čuda, iz šume katapultirali u savanu i tamo susreli jednog miša koji je odlučio naučiti rikati kao lav da bude važan i velik.

Sat vremena je bilo malo, ali dovoljno da djeca zaborave da su u bolnici i da ovu večer zauvijek nose u srcu.

U GOSTE STIŽU GLUMICE KAZALIŠTA GAVELLA!

I prvim novogodišnjim večerima djeci u bolnice stižu i glumice dramskog Kazališta Gavelle da ih razvesele i na lica im vrate osmijehe.

Dolaze im Bojana Gregorić Vejzović, Jelena Miholjević, Ivana Roščić i Anja Đurinović Rakočević te će uz najljepše priče i lampice na boru utopliti dječja srdašca.

Što je, tko je to “Smiješak za sve?”

“Mi smo tete i stričeki pričalice okupljeni u udrugu od 2013. godine, a naše dinamično i zanimljivo putovanje počeli smo čitanjem priča za laku noć malim pacijentima u Dječjoj bolnici Srebrnjak, a potom na dječjim odjelima KBC Sestre milosrdnice, te KBC Zagreb-Rebro. Danas to činimo svaku večer, 365 dana u godini i to 10 – 12 teta i stričeka pričalica čime su tjedno angažirana 84 volontera. Tako malim pacijentima, darujemo najvrjednije što svako ljudsko biće na ovome planetu ima - vrijeme. Vrijeme u kojem maleni dobivaju radost, zaborav od teških bolničkih dana, smijeh i opuštanje. To je naša misija – pričama pobuditi smiješak svoj djeci u bolnicama i svuda gdje su im potrebni smijeh, ljubav, pažnja i toplina. Želimo biti jedni od prvih kojih će se djeca i odrasli sjetiti kada govore o čarobnom svijetu priča, pa tako pričamo i drugim malenima: u knjižnicama, knjižarama, na dekicama u parkovima, tamo gdje su smješteni kada nisu s roditeljima, a nedostaje im toplina i čarolija obiteljskog doma i ljubav."

Tekst i foto: press

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

mama čita kćeri knjigu na kauču u kući

Sad je vrijeme za čitanje djeci na glas. Imamo fora video priču!

Psiholozi koriste terapeutske priče s djecom koja imaju…

Edukacija za sto novih Teta i Stričeka pričalica

Udruga Smiješak za sve organizira ovoga vikenda edukacijski…

Andrijana Grgičević je pronašla put do prave čokolade, sad je na vama red

U pozadini ukusnog proizvoda stoje ukusni sastojci od…

Pokažite im da nisu sami! Darujte im osmijeh na srcu!

U nedjelju će se na HTV1 održati završna…

Pročitajte i:

dijete s maskom na licu zbog koronavirusa i bolesti covid-19

Zna se broj zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj mlađih od 20 godina

Zašto je važno poslušati (i čuti!) najnoviju poruku prof. dr. sc. Alemke Markotić?

Harry and Meghan Markle

Na meti kritika zbog koronavirusa

Princ Harry, čiji je otac zaražen koronavirusom, i Meghan Markle iz Kanade u otišli u…

Story uz svoje čitatelje! Evo koje sve inspirativne priče donosimo ovaj tjedan!

Novi broj lifestyle tjednika Storyja od srijede je na kioscima i donosi pregršt aktualnih tema…

covid-19

Ministar zadovoljan situacijom oko koronavirusa, no zabrinjava jedna činjenica

Nema eksponencijalnog rasta oboljelih, no zabrinjava činjenica da su se pojavili slučajevi za koje ne…