Besplatno predavanje za roditelje i predstavljanje knjige ‘Od jaslica do škole: vodič za lakši proces prilagodbe na jaslice, vrtić i školu’

Ovaj vodič za lakšu prilagodbu izašao je kao plod iskustva odgojiteljskog rada autorica s djecom od jasličke, zatim vrtićke pa do školske dobi. Predstavljanje vodiča prati i besplatno predavanje za roditelje

Od jaslica do škole: vodič za lakši proces prilagodbe na jaslice, vrtić i školu napisale su tri odgojiteljice Tarita Mašković, Martina Sokač i Danijela Droždan. Potaknute svakodnevnim upitima i poteškoćama s kojima se susreću odgojitelji, učitelji i roditelji uočile su da svi imaju ista pitanja, izazove i strahove koje rješavaju tražeći dodatne informacije, savjete, odgovore.

Osluškujući potrebe djece i roditelja povezane s prilagodbom, vlastite spoznaje i iskustvo rada u vrtiću rodila se potreba da se ta kombinacija jaslica, vrtića i škole ujedini te je tako nastao šareni vodič savjeta i ideja za roditelje i odgojitelje koji se susreću s prilagodbom na jaslice, vrtić i školu.

Sam priručnik podijeljen je na tri poglavlja, jaslice, vrtić i školu, opisano sa svim specifičnostima i izazovima koje pojedino razvojno razdoblje nosi sa sobom. Vodič, osim teorijskoga dijela, sadrži niz praktičnih savjeta kao i razvojne karakteristike djece predškolske dobi te razne aktivnosti za razvoj dječjih potencijala koje mogu provoditi kako odgojitelji u vrtiću tako i roditelji kod kuće. Za prekrasnu ilustraciju vodiča pobrinula se djevojčica koja je do nedavno bila u vrtićkom okrilju.

Predstavljanje vodiča i besplatno predavanje održat će se u Knjižnici Ivane Brlić Mažuranić u četvrtak, 18. travnja 2019. u 18 sati. Događaj je besplatan i prijave nisu potrebne.

Tekst i foto: press

Tagovi:

Vezano uz temu

Trebate li učiti sa svojom djecom?

Roditelji učenica od prvog do četvrtog razreda, ne…

Djeca koja prerano odrastaju

Što se događa s djecom koja djeluju zrelija,…

Partnerstvo i roditeljstvo

Najvaljujemo otvoreno predavanje za roditelje i partnere u…

Pročitajte i:

Nova atrakcija u zagrebačkom Zoološkom vrtu

Zoološki vrt grada Zagreba ima novog stanovnika, jednogodišnju kinesku leopardicu Odliliu, koja je tamo stigla…

ljubav prema životinjama

Nova atrakcija za djecu ljubitelje životinja

Patuljasti mungosi koji su u Zoološki vrt grada Zagreba stigli prošle godine, postali su roditelji.…

pomoć obiteljima žrtvama Covid-19 bolesti

Financijska pomoć obiteljima s djecom pogođenim bolešću Covid-19

Obitelj s jednim djetetom, koja dokaže da ispunjava uvjete, može dobiti jednokratnu pomoć od 3250…

dječak i igra lego kockicama

Lego kockica bila dječaku u nosu dvije godine!

Stiže vijest za rubriku "nevjerojatno, ali istinito"!