Besplatno predavanje za roditelje i predstavljanje knjige ‘Od jaslica do škole: vodič za lakši proces prilagodbe na jaslice, vrtić i školu’

Ovaj vodič za lakšu prilagodbu izašao je kao plod iskustva odgojiteljskog rada autorica s djecom od jasličke, zatim vrtićke pa do školske dobi. Predstavljanje vodiča prati i besplatno predavanje za roditelje

Od jaslica do škole: vodič za lakši proces prilagodbe na jaslice, vrtić i školu napisale su tri odgojiteljice Tarita Mašković, Martina Sokač i Danijela Droždan. Potaknute svakodnevnim upitima i poteškoćama s kojima se susreću odgojitelji, učitelji i roditelji uočile su da svi imaju ista pitanja, izazove i strahove koje rješavaju tražeći dodatne informacije, savjete, odgovore.

Osluškujući potrebe djece i roditelja povezane s prilagodbom, vlastite spoznaje i iskustvo rada u vrtiću rodila se potreba da se ta kombinacija jaslica, vrtića i škole ujedini te je tako nastao šareni vodič savjeta i ideja za roditelje i odgojitelje koji se susreću s prilagodbom na jaslice, vrtić i školu.

Sam priručnik podijeljen je na tri poglavlja, jaslice, vrtić i školu, opisano sa svim specifičnostima i izazovima koje pojedino razvojno razdoblje nosi sa sobom. Vodič, osim teorijskoga dijela, sadrži niz praktičnih savjeta kao i razvojne karakteristike djece predškolske dobi te razne aktivnosti za razvoj dječjih potencijala koje mogu provoditi kako odgojitelji u vrtiću tako i roditelji kod kuće. Za prekrasnu ilustraciju vodiča pobrinula se djevojčica koja je do nedavno bila u vrtićkom okrilju.

Predstavljanje vodiča i besplatno predavanje održat će se u Knjižnici Ivane Brlić Mažuranić u četvrtak, 18. travnja 2019. u 18 sati. Događaj je besplatan i prijave nisu potrebne.

Tekst i foto: press

Tagovi:

Vezano uz temu

Trebate li učiti sa svojom djecom?

Roditelji učenica od prvog do četvrtog razreda, ne…

Djeca koja prerano odrastaju

Što se događa s djecom koja djeluju zrelija,…

Partnerstvo i roditeljstvo

Najvaljujemo otvoreno predavanje za roditelje i partnere u…

Pročitajte i:

Story uz svoje čitatelje! Evo koje sve inspirativne priče donosimo ovaj tjedan!

Novi broj lifestyle tjednika Storyja od srijede je na kioscima i donosi pregršt aktualnih tema…

covid-19

Ministar zadovoljan situacijom oko koronavirusa, no zabrinjava jedna činjenica

Nema eksponencijalnog rasta oboljelih, no zabrinjava činjenica da su se pojavili slučajevi za koje ne…

Emotivnom porukom čestitala rođendan sinu u Italiji: "U redu je što sam tužna i što plačem..."

Bivša novinarka i spisateljica Josipa Pavičić Berardini proživljava pravu dramu zbog odvojenosti od sina Rocca…

Ivica Kostelić o rođenju blizanki i evekuaciji iz bolnice u Petrovoj

Jedna o rodilja koja je ispred bolnice u Petrovoj proživljavala pravu dramu nakon razornog potresa…