Besplatno predavanje za roditelje i predstavljanje knjige ‘Od jaslica do škole: vodič za lakši proces prilagodbe na jaslice, vrtić i školu’

Ovaj vodič za lakšu prilagodbu izašao je kao plod iskustva odgojiteljskog rada autorica s djecom od jasličke, zatim vrtićke pa do školske dobi. Predstavljanje vodiča prati i besplatno predavanje za roditelje

Od jaslica do škole: vodič za lakši proces prilagodbe na jaslice, vrtić i školu napisale su tri odgojiteljice Tarita Mašković, Martina Sokač i Danijela Droždan. Potaknute svakodnevnim upitima i poteškoćama s kojima se susreću odgojitelji, učitelji i roditelji uočile su da svi imaju ista pitanja, izazove i strahove koje rješavaju tražeći dodatne informacije, savjete, odgovore.

Osluškujući potrebe djece i roditelja povezane s prilagodbom, vlastite spoznaje i iskustvo rada u vrtiću rodila se potreba da se ta kombinacija jaslica, vrtića i škole ujedini te je tako nastao šareni vodič savjeta i ideja za roditelje i odgojitelje koji se susreću s prilagodbom na jaslice, vrtić i školu.

Sam priručnik podijeljen je na tri poglavlja, jaslice, vrtić i školu, opisano sa svim specifičnostima i izazovima koje pojedino razvojno razdoblje nosi sa sobom. Vodič, osim teorijskoga dijela, sadrži niz praktičnih savjeta kao i razvojne karakteristike djece predškolske dobi te razne aktivnosti za razvoj dječjih potencijala koje mogu provoditi kako odgojitelji u vrtiću tako i roditelji kod kuće. Za prekrasnu ilustraciju vodiča pobrinula se djevojčica koja je do nedavno bila u vrtićkom okrilju.

Predstavljanje vodiča i besplatno predavanje održat će se u Knjižnici Ivane Brlić Mažuranić u četvrtak, 18. travnja 2019. u 18 sati. Događaj je besplatan i prijave nisu potrebne.

Tekst i foto: press

Tagovi:

Vezano uz temu

Trebate li učiti sa svojom djecom?

Roditelji učenica od prvog do četvrtog razreda, ne…

Djeca koja prerano odrastaju

Što se događa s djecom koja djeluju zrelija,…

Partnerstvo i roditeljstvo

Najvaljujemo otvoreno predavanje za roditelje i partnere u…

Pročitajte i:

HallOfFame_2021_PR_J-1

Jeste li spremni za najiščekivaniji događaj u godini - Jana Story Hall of Fame?

Još svega nekoliko sati nas dijeli od ovogodišnjeg Jana Story Hall of Famea, koji će…

mame i klinci

Konferencija Mame&klinci: Izazovi obitelji u vrijeme pandemije!

Konferencija Mame&klinci, koja je održana 29. 05. 2021. iz male dvorane poslovnog centra Almeria, a…

Danijela Miklec

Eko Limach Fest: Uz zanimljivu priču, i medo je bio atrakcija!

Među krošnjama drveća dvorišta ALU održao se Eko Limach Fest, a u našem kutku djeca…

Tragedija u Kninu: 5-godišnji dječak preminuo u autu!

Nakon što je proveo u autu veći dio dana, petogodišnjak je preminuo, a njegovo je…