Razdvajanje obitelji i rastava bolan je i izuzetno stresan period za sve uključene: osim što se svakom članu obitelji često mijenja kompletan način života, kod djece se javlja čitav splet različitih bolnih, intenzivnih i vrlo zbunjujućih osjećaja: tuga, usamljenost, strah od napuštanja i odbacivanja, zabrinutost za roditelje, ali i ljutnja i bijes. Česte su i fizičke manifestacije u obliku glavobolja, trbuhobolja ali i problemi u učenju i prilagodbi na školske obaveze.

Centar za djecu, mlade i obitelj Modus Društva za psihološku pomoć organizira besplatne radionice podrške za djecu i roditelje tijekom i nakon razvoda.

Ako ste u procesu razvoda ili ste se razveli a imate djecu osnovnoškolske dobi, javite se! Tijekom listopada kreću radionice za djecu viših razreda osnovne škole (12 susreta) i njihovim roditeljima (6 susreta). Radionice vode iskusni psiholozi i savjetovatelji.

Dodatne informacije i način prijave: za sve informacije nazovite Centar za djecu, mlade i obitelj Modus (01 46 21 554) ili se obratite mailom na modus@dpp.hr

Foto: Thinkstock