Udruga za zaštitu životinja “Sedma od Devet” u subotu 15.10. s početkom u 10 i 11 sati organizira edukativnu radionicu “Svi smo mi dio istog svijeta” koja se održava u Etnografskom muzeju u Zagrebu pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba. Radionica je namijenjena djeci od 7 do 12 godina i besplatna je za sve zainteresirane. Broj mjesta je ograničen te je preporučljivo doći desetak minuta ranije kako bi se smjestili i započeli na vrijeme.

“Svi smo mi dio istog svijeta” peta je po redu edukativna radionica za djecu koja se održava u Etnografskom muzeju u organizaciji Udruge za zaštitu životinja “Sedma od Devet” s ciljem poticanja empatije prema životinjama. Ova je radionica usmjerena prema otkrivanju povezanosti svih živih bića jednih s drugima te s njihovim okolišem kao i osvještavanju važnosti izbora koje činimo u svakodnevnom životu.

“Edukacija je temelj boljeg društva, a samim time i boljeg odnosa prema životinjama. Odluke koje svatko od nas svakodnevno donosi utječu ne samo na nas nego i na naš okoliš, a sve nam se to s vremenom vraća. Cilj ove radionice je u djeci pobuditi znatiželju za raznovrsnim odnosima ljudi, životinja i okoliša i potaknuti ih da svoje svakodnevne odluke donose vođeni empatijom” ističe Maja Kelemen, edukatorica i studentica Učiteljskog fakulteta.

besplatna-radionica-svi-smo-mi-dio-istog-svijeta

Tekst i foto: Etnografski muzej