U 12 sati u australskom će se nogometu okušati juniori Cibone. Vrsne mlade košarkaše popularnom će australskom sportu podučavati članovi Akademskog kluba AFL Zagreb, a uslijedit će i revijalna utakmica. Taj će sraz pogledati veleposlanica Australije Susan Cox.

Najmlađi posjetitelji željni učenja na zabavan način, na blagajni Vrta moći će preuzeti „putovnicu“ u koju će skupljati pečate, potvrde da su sudjelovali u raznovrsnim edukativnim sadržajima. Posebno zanimljivo bit će upoznavanje s australskimživotinjama. U Maksimiru, među ostalima, žive crvenovrati valabi, emu, kokošastaguska, četkastorepi penjaš i dijamantni piton.

australski-dan-u-zooloskom-vrtu

Ljubitelji slatkog na svoje će doći u Matildinoj kuhinji. Tamo će se pripremati izvorna australska slastica. Za one najmlađe osmišljen je i poligon na kojem će moći iskušati svoju brzinu i spretnost, a oni koji posebno vole more, moći će upoznati najčešće stanovnike velikoga koraljnog grebena.

Na likovnoj će se radionici izrađivati suveniri s australskim motivima, a mali će ekonomisti moći razgledati zanimljive motive s australskih kovanica i novčanica. Pritom će naučiti da je australski novac zapravo izrađen od plastike, a ne od papira.

Australija Docs“ naziv je filmskog programa u sklopu kojeg će se na katu paviljona Insektarij prikazivati australski kratki dokumentarni filmovi.

australski-dan-u-zooloskom-vrtu

Tekst i foto: Zoološki vrt grada Zagreba