Svijet magije nema koga ne fascinira.

Mađioničarstvo je svojevrsna umjetnost koja se bavi stvaranjem iluzija i odvraćanja pozornosti ljudi od realnosti, prvi put dokumentirano 1700. godine p.n.e..

Cilj je djeci otvoriti vrata jednog čudnog, drugačijeg i od javnosti povučenog svijeta, svijeta mađioničara, nedokučivu i očaravajuću umjetnost iluzije. Osposobiti polaznike za sintezu i uočavanje bitnog u savladavanju praktičnih i teoretskih sistema i principa iluzionizma; razvijanje ljubavi prema iluzionističkom stvaralaštvu. Razvijanje motoričkih vještina, konstruktivnog mišljenja, matematičkog rješavanja problema, poticanje mašte, kreativnosti i slobodnog razvoja ličnosti.

Učenje trikova zabavlja i opušta, razvija kreativnost i motoričke sposobnosti te je odličan način za izgradnju boljeg odnosa i povećanje želje za učenjem i savladavanjem novih vještina.

Voditelj:

Dragutin Japec - mađioničar Japa godinama uspješno nasmijava i oduševljava kako djecu tako i odrasle. Uz nastupe i kreativne radionice često sudjeluje u humanitarnim akcijama.

Program Mali svijet trikova i iluzija namijenjen je djeci u dobi od 8 do 12 godina. Počinje 5. listopada i traje do 7. prosinca 2015., a održava se ponedjeljkom 19-20 sati u Ilici 227/I. kat

Cijena: 300 kn za cijeli tečaj (50% popusta za drugo i treće dijete iz obitelji)

Informacije i prijave: Tel:01 37 58 105, E-pošta: ckfac@inet.hr / sanja.prnjak@centarcesarec.hr

atraktivni-programi-za-djecu-u-centru-za-kulturu-augusta-cesarca

Umijeće komuniciranja i javnog nastupa za djecu

Ovo je program za djecu koji će na pozitivan, svestran, kreativan i učinkovit način naučiti djecu da prebrode strah od javnog natupa te da poboljšaju svoje socijalne i komunikacijske vještine.

Ovim programom djeca uče najvažnije elemente govora pred publikom i sve osnovne vještine za postizanje uspješnog govorenja s ciljem osobnog razvoja djeteta. Uvjerljivo javno govorenje je ključna vještina koja se često podcjenjuje i ne razvija u dječjoj dobi, a upravo je ta vještina toliko važna i jaka da snažno utječe na djetetovo samopouzdanje, na njegov razvoj te uspjeh u školi i u životu općenito.

Ako mislite da vaše dijete osjeća sram, tremu ili nelagodu u razgovoru s vršnjacima ili u školi, ovaj program može mu na učinkovit i zabavan način pomoći da razvije svoje komunikacijske vještine.

Znate li da je razlog zbog kojeg mnogi odrasli imaju strah od javnog govora taj jer nisu imali priliku naučiti govoriti pred publikom u svom djetinjstvu?

Kada dijete prevlada strah od javnog nastupa, to mu svakako može pomoći u svim njegovim školskim i izvanškolskim aktivnostima.

Namijenjen je djeci u dobi od 10 do 12 godina. Održava se utorkom od 18 do 19:30 a počinje 6. listopada u Ilici 227/III. kat

Cijena: 200 kn mjesečno /50% popusta za drugo i treće dijete iz obitelji/

Voditeljica: Ivana Balić

Informacije i prijave: Tel:01 37 58 105, E-pošta: E-pošta: ckfac@inet.hr / sanja.prnjak@centarcesarec.hr

Programom dijete postiže sljedeće:

  • Poboljšanje komunikacijskih vještina
  • Rješavanje treme
  • Podizanje samopouzdanja
  • Kreativno govorništvo i kreativno pisanje
  • Neverbalna komunikacija
  • Scenski nastup
  • Kako odabrati temu za svoj govor
  • Kako odabrati prave riječi – napredak u pronalaženju pravog vokabulara
  • Priprema i strukturiranje govora

Sve to postiže se i uči uz pomoć kreativnih zadataka koje djeca izvršavaju, interaktivnih i pozitivnih igara te programa koji je osmišljen upravo za ovu dobnu skupinu.

Rezultati:

  • Samopouzdanje i poboljšanje pozitivne slike o sebi
  • Bolje sposobnost slušanja
  • Razvijanje empatije
  • Sposobnost učinkovitog govorenja
  • Poboljšana memorija
  • Razvitak i poboljšanje vještina pisanja i čitanja
  • Poboljšanje interpersonalnih i socijalnih vještina

Javno govorništvo pomaže odraslima i djeci da postanu bolji i uspješniji komunikatori i samim time da postanu uspješniji u svim aspektima života, a time i odgovorniji građani koji komuniciraju na način adekvatan demokratskom društvu.

Tekst i foto: Centar za kulturu Augusta Cesarca