Nakon gostovanja na raznim festivalima i u raznim gradovima u Hrvatskoj, vrlo dobro prihvaćena predstava od strane publike (i velike i male) ponovno gostuje u Zagrebu i to u Zagrebačkom Plesnom Centru. Prilika je to za odličan početak nove godine jer se dvije izvedbe održavaju 10. 1. i 11. 1. 2020. u 18 sati.

Predstava Astronauti je interaktivna plesno-kazališna predstava za cijelu obitelj, namijenjena za dob stariju od 4 godine. U predstavi jednako dobro mogu uživati i roditelji što je odlična prilika za zbližavanje i zajedničko uživanje u umjetnosti plesa i kazališta.

Specifičnost ove predstave je ta što je publika je od samog početka uronjena u predstavu na način da, zajedno s izvođačima, provodi astronautske vježbe kao pripremu za “putovanje u svemir”. Beskonačnost te sve poznato i nepoznato o svemiru poslužilo je kao inspiracija za kreiranje ove predstave u kojoj djeca imaju slobodu istražiti, doživjeti i kreirati svoj autentični pokret motiviran događajima u predstavi, a koji su istovremeno podržani uživo oblikovanim zvukom.

astronauti-u-zagrebackom-plesnom-centru

Aktivnim sudjelovanjem publike u predstavi želja je djecu motivirati na kreaciju vlastitog pokreta, što posljedično djeluje na razvoj samosvijesti i samopouzdanja. Interaktivnost u predstavi želi djeci omogućiti da svojim aktivnim sudjelovanjem u izvedbi dožive vlastiti potencijal za promjenu društva kao predodžbu o mogućnosti promjene društvene stvarnosti izvan kazališta. Iskustvo i doživljaj koji djeca primaju sudjelovanjem na predstavi simultano je estetske i socijalne prirode. Istovremeno svojim sudjelovanjem djeca kreiraju estetiku predstave, ali i ostvaruju kontakt s izvođačima i ostalom publikom.

Autorski tim predstave čine mladi umjetnici različitih profila koji su trenutno aktualni na domaćoj i inozemnoj umjetničkoj sceni. Redateljica predstave je slavna mlada sarajevska glumica Maja Zećo. Za izvedbu su zaslužne dvije mlade plesne umjetnice Una Štalcar Furač (Škavdra) i Irma Unušić (Shooma). Glazbu, odnosno oblikovanje zvuka, stvaraju uživo na predstavi band Cura i Dečko kojeg čine Vanesa Petrac i Ivan Marojević - “najšarmantiji par (ne)poznate domaće glazbene scene”, dok je za kostimografiju zadužena mlada modna dizajnerica Selena Gazda koja stoji iza istoimenog branda unikatne pletenine.
astronauti-u-zagrebackom-plesnom-centru

Izvedbe:

10. 1. 2020. petak u 18 sati

11. 1. 2020. subota u 18 sati

Broj mjesta ograničen po izvedbi, obavezna rezervacija!

Dob: 4+

Mjesto održavanja: ZAGREBAČKI PLESNI CENTAR, Ilica 10/1, 10 000 Zagreb

Link za info i rezervacije: http://www.zagrebackiplesnicentar.hr/predstava/astronauti

Trailer

Režija: Maja Zećo

Koreografija: Irma Unušić

Izvedba: Una Štalcar Furač, Irma Unušić, Vanesa Petrac, Ivan Marojević

Oblikovatelji zvuka: Vanesa Petrac, Ivan Marojević

Kostimografija: Selena Gazda

Ilustracija za plakat: Karla Unušić, Danilo Kreso

Grafička podrška: Vedran Markulin

Produkcija: Umjetnička organizacija Shooma

Fotografije: Tanja Kanazir (s gostovanja na festivalu Plesni Zbirkus u Rijeci)

Predstavu Astronauti podržava KLIKER platforma koja potiče razvoj plesa za mladu publiku.

Tekst i foto: press