Aplikacija "ReplyASAP" preuzima „kontrolu“ nad ekranom mobilnog telefona i pokreće alarm koji se ne zaustavlja sve dok dijete ne odgovori na poziv ili poruku. Autor aplikacije, Nick Herbert iz Londona, otac 13-godinjeg dječaka, objašnjava da je bio frustriran postojećim aplikacijama za slanje poruka, pa je kreirao vlastitu - kako bi bio siguran da će mu sin odgovoriti.

ReplyASAP „muči“ onoga kome je poruka upućena, tj. blokira sustav telefona i drži alarm aktivnim sve dok ne odgovori. Ignoriranje poziva ili poruka roditelja tako postaje nemoguće. Aplikacija omogućava i obavijest o tome je li poruka pročitana. Herbert kaže da je tijekom osam mjeseci rada na ovoj aplikaciji konzultirao sina Bena po pitanju dizajna i ideje. Ben je, kako kaže Herbert, shvatio da je ReplyASAP "koristan alat".

Ova aplikacija prilagođena je i za starije korisnike, one koji na telefonu deaktiviraju zvuk, ili uređaj ne drže uvijek uz sebe. ReplyASAP je dostupan na platformi Play store, samo u Velikoj Britaniji, a za sada funkcionira samo na androidima. Mladi Ben ima iPhone, ali njegov otac radi na rješavanju i tog problema.

Izvor: yumama.com

Foto: Profimedia