Ususret svjetskom danu emotikona koji se već četvrtu godinu zaredom tradicionalno održava 17. srpnja te početku kino distribucije animiranog hita EMOJI FILM, obožavatelji emotikona diljem svijeta odlučili su se na nesvakidašnji potez – upisati se u slavnu Guinnessovu knjigu rekorda u kategoriji istovremenog okupljanja najvećeg broja ljudi obučenih kao emotikoni! Na čak tri kontinenta obožavatelji su se obukli u likove iz filma, a rekord je postavljen zajedničkim aktivnostima u Dubaiju, Moskvi, Londonu, Dublinu i Sao Paulu gdje su se okupile stotine entuzijasta kako bi pridonijele ovom uistinu jedinstvenom događaju. Osim nabrojanih gradova mnoge su druge države podržale ovaj događaj; procjenjuje se da je u konačnici preko 1000 različitih ljudskih emotikona sudjelovalo u ostvarenju navedenog rekorda.

animirani-film-emoji-u-guinnessovoj-knjizi-rekorda

Animirani hit EMOJI FILM u domaća i svjetska kina stiže za dva i pol tjedna – točnije od četvrtka, 3. kolovoza. Glavni lik filma je Jura, veseli emotikon rođen bez filtera što mu omogućuje da svoje trenutno raspoloženje ispoljava na više načina. Odlučan u nakani da postane „običan“ poput ostalih emotikona, Jura zatraži pomoć svojeg snalažljivog najboljeg prijatelja Daj pet i poznate razbijačice šifri Buntovnice. Njih troje zajedno odlaze na epsko putovanje kroz niz telefonskih aplikacija kako bi pronašli Kod kojim će pokušati „popraviti“ Juru. Ali kada samom telefonu zaprijeti puno veća opasnost, sudbina svih emotikona ovisit će o ovo troje nenadanih junaka koji će pokušati spasiti vlastiti svijet od… Brisanja.

animirani-film-emoji-u-guinnessovoj-knjizi-rekorda

Globalni rekord, a samim time i ulazak u Guinnessovu knjigu postavili su obožavatelji obučeni u prepoznatljive žute emotikone iz EMOJI FILMA u Brazilu, Irskoj, Rusiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Engleskoj.

Tekst i foto: press