Album pjesama za djecu “Mjesto za mene”

Predstavljamo vam album pjesama za djecu u kojem Anita, Meri i Jelena sa svojim suradnicima i prijateljima donose pjesme koje tješe, one koje uče, pjesme o djevojčicama i dječacima i one koje ih vode daleko, visoko…

Album sadrži osam pjesama, a koncipiran je kao knjiga s minijaturama koje nas uvode u pjesmu o "Vodenčici" koja čuva boje vode, pa pjesmu "Čujem te" koja se izvodi i na znakovom jeziku, zatim o dječaku koji sanja najljepše na svijetu u pjesmi "Jedan dječak" Mladena Kušeca, do naslovne "Mjesto za mene" za svu djecu oko nas.

Capture

Koncert za djecu (koji ne miruje)

Album pjesama za djecu Mjesto za mene okosnica je i ovog neobičnog koncerta koji nikad ne miruje i nikad nije posve isti. Meri, Anita i Jelena zajedno su na pozornici s redateljem Ivanom Kristijanom Majićem na kojoj od pozdrava na početku pa do pljeska na kraju uz pjevanje, interakciju s djecom, zvukove gitarlele, glockenspiela, triangla, šuškalica i uz neobičnu ploču, upoznaju djecu s pjesmama.

Tijekom sedam godina sudjelovanja na "Zemlji bez granica", međunarodnom kulturnom projektu za djecu i mlade udruge Breza iz Osijeka, tijekom kojeg su održavale glazbene radionice za djecu, Anita Valo i Meri Jaman iz grupe Meritas stvorile su pjesme koje su zapisane na nosaču zvuka.

Mjesto za mene 1

"Mjesto za mene".

Zajedno s kolegicom Jelenom Radan koja je sudjelovala u stvaranju tekstova tijekom radionica, te uz mnoge glazbenike i goste poput dječjeg zbora Zumbići, Gorana Boškovića, Aljoše Šerića, Viktorije Novosel, Ivice Lučića, Mladena Kušeca, objedinio se djelić duha ove prekrasne manifestacije i kroz interakciju s djecom na stvaranju ovog albuma za djecu. Kao i u stvaranju svojih albuma, istim detaljnim, ozbiljnim i profinjenim pristupom pristupile su stvaranju svog prvog albuma za djecu.

Aranžmane na albumu potpisuje Anita Valo, a producenti su uz Anitu i Meri, Pavle Miholjević i Jura Ferina. "Drago nam je što vam možemo predstaviti dnevnik pjesama koji je nastajao u našim radionicama sa djecom i mladima kroz nekoliko godina i hvala svima koju su sudjelovali i ovaj album napravili tako lijepim." rekle su Anita i Meri.

Album možete poslušati na sljedećem linku i digitalno kupiti, https://youtu.be/YK4kePCnYYk?list=RDYK4kePCnYYk

a knjiga s umetnutim nosačem zvuka u prekrasnom fizičkom izdanju za koje su se pobrinuli Nicolas Gouny i Kreativne ovčice, dostupna je u svim Algoritam Profil Mozaik dućanima diljem Hrvatske.

Mjesto za mene 2

Tekst i foto: promo

Tagovi: , , ,

Pročitajte i:

koronavirus

Domaćim stručnjacima stigao vrijedan uređaj za borbu protiv koronavirusa

Borba protiv koronavirusa bit će, zahvaljujući donaciji poznatog nogometaša, brža - u 22 minute moći…

testiranje na koronavirus

Od danas nova, niža cijena testiranja na Covid-19

Na zadnjoj sjednici Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) donesena je odluka o…

Stiže velika novost iz redova klaunovadoktora

Po prvi puta djeca na liječenju u bolnicama, ali i ona koja se liječe kod…

trudnica predaje e-Zahtjev za ostvarivanje prava

Kako brže i lakše do doplatka za djecu?

Od 3. srpnja omogućeno podnošenje e-Zahtjeva za ostvarivanje prava na doplatak za djecu