Album pjesama za djecu “Mjesto za mene”

Predstavljamo vam album pjesama za djecu u kojem Anita, Meri i Jelena sa svojim suradnicima i prijateljima donose pjesme koje tješe, one koje uče, pjesme o djevojčicama i dječacima i one koje ih vode daleko, visoko…

Album sadrži osam pjesama, a koncipiran je kao knjiga s minijaturama koje nas uvode u pjesmu o "Vodenčici" koja čuva boje vode, pa pjesmu "Čujem te" koja se izvodi i na znakovom jeziku, zatim o dječaku koji sanja najljepše na svijetu u pjesmi "Jedan dječak" Mladena Kušeca, do naslovne "Mjesto za mene" za svu djecu oko nas.

Capture

Koncert za djecu (koji ne miruje)

Album pjesama za djecu Mjesto za mene okosnica je i ovog neobičnog koncerta koji nikad ne miruje i nikad nije posve isti. Meri, Anita i Jelena zajedno su na pozornici s redateljem Ivanom Kristijanom Majićem na kojoj od pozdrava na početku pa do pljeska na kraju uz pjevanje, interakciju s djecom, zvukove gitarlele, glockenspiela, triangla, šuškalica i uz neobičnu ploču, upoznaju djecu s pjesmama.

Tijekom sedam godina sudjelovanja na "Zemlji bez granica", međunarodnom kulturnom projektu za djecu i mlade udruge Breza iz Osijeka, tijekom kojeg su održavale glazbene radionice za djecu, Anita Valo i Meri Jaman iz grupe Meritas stvorile su pjesme koje su zapisane na nosaču zvuka.

Mjesto za mene 1

"Mjesto za mene".

Zajedno s kolegicom Jelenom Radan koja je sudjelovala u stvaranju tekstova tijekom radionica, te uz mnoge glazbenike i goste poput dječjeg zbora Zumbići, Gorana Boškovića, Aljoše Šerića, Viktorije Novosel, Ivice Lučića, Mladena Kušeca, objedinio se djelić duha ove prekrasne manifestacije i kroz interakciju s djecom na stvaranju ovog albuma za djecu. Kao i u stvaranju svojih albuma, istim detaljnim, ozbiljnim i profinjenim pristupom pristupile su stvaranju svog prvog albuma za djecu.

Aranžmane na albumu potpisuje Anita Valo, a producenti su uz Anitu i Meri, Pavle Miholjević i Jura Ferina. "Drago nam je što vam možemo predstaviti dnevnik pjesama koji je nastajao u našim radionicama sa djecom i mladima kroz nekoliko godina i hvala svima koju su sudjelovali i ovaj album napravili tako lijepim." rekle su Anita i Meri.

Album možete poslušati na sljedećem linku i digitalno kupiti, https://youtu.be/YK4kePCnYYk?list=RDYK4kePCnYYk

a knjiga s umetnutim nosačem zvuka u prekrasnom fizičkom izdanju za koje su se pobrinuli Nicolas Gouny i Kreativne ovčice, dostupna je u svim Algoritam Profil Mozaik dućanima diljem Hrvatske.

Mjesto za mene 2

Tekst i foto: promo

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Pomozite djetetu da izrazi osjećaje

Treba li i u kojoj mjeri ignorirati djetetove…

Dan risa i 94. rođendan Zoološkog vrta grada Zagreba

Ne ljutite risa, dođite na slavlje! Poruka je…

Bogat zabavni program na Danu Europe

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj obilježava Dan Europe…

Pročitajte i:

Harry and Meghan Markle

Na meti kritika zbog koronavirusa

Princ Harry, čiji je otac zaražen koronavirusom, i Meghan Markle iz Kanade u otišli u…

Story uz svoje čitatelje! Evo koje sve inspirativne priče donosimo ovaj tjedan!

Novi broj lifestyle tjednika Storyja od srijede je na kioscima i donosi pregršt aktualnih tema…

covid-19

Ministar zadovoljan situacijom oko koronavirusa, no zabrinjava jedna činjenica

Nema eksponencijalnog rasta oboljelih, no zabrinjava činjenica da su se pojavili slučajevi za koje ne…

Emotivnom porukom čestitala rođendan sinu u Italiji: "U redu je što sam tužna i što plačem..."

Bivša novinarka i spisateljica Josipa Pavičić Berardini proživljava pravu dramu zbog odvojenosti od sina Rocca…