online škola u hrvatskoj

Ako i iduća školska godina bude online, ovo će nas barem malo utješiti

Mnogi roditelji, ali u sami učenici, groze se mogućnosti da bi se zbog eventualnog povratka koronavirusa nastava i iduće godine održavala online. Kako na to, nažalost, ne možemo utjecati, barem dok se ne pronađe lijek, veseli činjenica da će provedba nastave biti sigurnija i kvalitetnija

U suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom CARNET, Ured UNICEF-a za Hrvatsku osigurao je novi sustav za pohranu podataka, vrijedan više od 480 tisuća kuna, što će omogućiti sigurnu i kvalitetnu provedbu online nastave za učenike u Hrvatskoj.

Za vrijeme pandemije koronavirusa količina podataka u CARNET-ovim sustavima se povećala nekoliko puta u kratkom vremenskom razdoblju, a UNICEF je uložio sredstva u sustave pohrane podataka kako bi svi korišteni podaci i sadržaji bili sigurno pohranjeni.

Iako je ova investicija bila važna u kriznim vremenima, ona ima i dugoročne učinke za obrazovanje jer će djeca koristiti virtualne učionice i mrežne alate za učenje i pripremljene sadržaje i nakon povratka u škole.

“Nastava na daljinu naš je pionirski pothvat zahvaljujući kojem smo, svim učenicima u Hrvatskoj, osigurali odvijanje odgojno-obrazovnog procesa u izvanrednim okolnostima uzrokovanima pandemijom koronavirusa. Imali smo tu sreću da smo zahvaljujući ulasku kurikularne reforme u škole, na vrijeme opremili naše škole i time stvorili preduvjete da bi ovakav tip nastave uopće bio moguć. Zahvaljujem UNICEF-u na donaciji sustava za dugotrajnu pohranu podataka velikog kapaciteta (Tape Library) koji je na ovaj način dao podršku cjelokupnom procesu", istaknula je ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

“Obrazovanje nije samo pravo svakog djeteta, ono je i najveća prilika koju djetetu možemo dati. UNICEF je ponosan što podržava Ministarstvo obrazovanja i znanosti i CARNET u njihovim nastojanjima da sva djeca, bez obzira na životne okolnosti, imaju pristup kvalitetnom obrazovanju. Iako je pandemija COVID-19 bila izazovna za sve, to je vrijeme bilo posebno teško za djecu i njihove obitelji. UNICEF je predano radio na osiguravanju opreme kao što su tablet računala i SIM kartice za djecu u potrebi te na pripremi stručnih smjernica i savjeta o koronavirusu kako bi djeca, roditelji i obrazovni stručnjaci bili na vrijeme i točno informirani”, rekla je Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku i ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak

Fotografije: PR i Shutterstock

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Nevena Rendeli Vejzović s kćerima

Pomozimo djeci s poteškoćama! Treba nam samo dobra volja i malo kondicije!

Procjenjuje se da u Hrvatskoj trenutačno živi 24…

kkao će izgledati iduća školaska godine, hoće li djec ai dalje ići u online školu

Kako će izgledati iduća školaska godina? Tri su moguća scenarija, niti jedan nije dobar

Sve, naravno, ovisi o epidemiološkoj situaciji, no većina…

Pročitajte i:

Stiže velika novost iz redova klaunovadoktora

Po prvi puta djeca na liječenju u bolnicama, ali i ona koja se liječe kod…

trudnica predaje e-Zahtjev za ostvarivanje prava

Kako brže i lakše do doplatka za djecu?

Od 3. srpnja omogućeno podnošenje e-Zahtjeva za ostvarivanje prava na doplatak za djecu

mila rončević i njezina sestra

Mila Rončević uskoro se vraća kući! Lijepe vijesti iz Amerike objavio njezin otac

Marin Rončević, otac djevojčice za čije je liječenje u Philadelphiji prikupljeno nevjerojatnih 38 milijuna kuna,…

djeca se igraju s igračkama

Upravo objavljeno! Omiljena igračka djece najmanje siguran proizvod na svijetu!

Europska komisija objavila je popis najopasnijih proizvoda u EU, kojemu je svrha sprječavanje i ograničavanje…