25. Hrvatski dječji festival u nedjelju vas očekuje u Lisinskom

U nedjelju 20. siječnja 2019. uživat ćemo s raspjevanim i rasplesanim mališanima u Koncertnoj dvorani Lisinski iz brojnih dijelova Hrvatske. Dođite ih podržati i zaplešite s njima!

HRVATSKI DJEČJI FESTIVAL najmasovnije je okupljanje djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta iz cijele Hrvatske u tri ravnopravna umjetnička izraza: popularna dječja zborska pjesma te likovni i pjesnički izričaj.

Jučer je službeno najavljena u Hrvatskom društvu skladatelja u Zagrebu ova jedinstvena dječja manifestacija koja svake godine okuplja oko tisuću sudionika, pri čemu se kroz rad s djecom i stimuliranje prezentacije njihovih talenata i kvaliteta potiču razvojne mogućnosti i utire put stvaranju budućih pjevača, skladatelja, slikara i pjesnika.
U protekle 24 godine Festival je iznjedrio oko 500 novih dječjih pjesama, oko 1200 dječjih slika u likovnom segmentu festivala i oko 5400 poetskih radova malih literata.
Na 25. Hrvatskom dječjem festivalu u glazbenom će se djelu predstaviti dječji zborovi iz Rijeke, Splita, Vrbovca, Paga, Šibenika, Karlovca, Kutine, Trogira, Novog Vinodolskog, Siska, Krka, Samobora i Zagreba. Djeca osnovnoškolskog uzrasta uz pomoć svojih učitelja predstavit će svoje radove - slike i poeziju.
Tijekom prijepodneva bit će postavljena izložba najboljih likovnih dječjih radova u prostoru Lisinskoga, a prije početka glazbenoga dijela bit će otvorenje izložbe likovnih radova i okrugli stol, gdje će mladi stvaratelji razgovarati o svojim radovima s članovima stručnih povjerenstava, koja čine ugledni umjetnici i prosvjetni djelatnici. Nakon toga će biti koncert novih skladbi u izvedbi dječjih zborova.

Dugogodišnjem dirigentu dječjeg zbora Cicibani iz Karlovca Ratku Pogačiću bit će uručeno Priznanje skladatelju zaslužnom za doprinos dječjoj glazbi. Ovaj glazbeni pedagog ujedno je i skladatelj i umjetnički voditelj nekoliko ansambala. Dječji zbor "Cicibani" vodi punih 36 godina s kojim je snimio nekoliko uspješnih albuma. Sudjelovao je na svim dječjim festivalima i postigao zapažen uspjeh, a na HDF-u sudjeluje od samog početka. U svom dugogodišnjem radu ponosan je na uspjehe svojih učenika koji danas postižu velike umjetničke uspjehe. Skladatelj je scenske, vokalne i instrumentalne glazbe te preko stotinjak dječjih skladbi. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja.

Ratko Pogačić ovogodišnji je dobitnik Priznanja skladatelju zaslužnom za doprinos dječjoj glazbi

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 90 kn te uz grupni popust 80 kn. Koncert počinje u 17 sati i traje dva sata.

Tekst i foto: press

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Djeca su sjajni umjetnici!

I sami ste primijetili koliko vas djeca mogu…

Božićni koncert Klinaca s Ribnjaka

Dječji zbor Klinci s Ribnjaka i ove će…

I vaše dijete može glumiti i pjevati u mjuziklu "Frozen"!

Dječji zbor Bajka djeluje preko 20 godina u…

Pročitajte i:

Nova atrakcija u zagrebačkom Zoološkom vrtu

Zoološki vrt grada Zagreba ima novog stanovnika, jednogodišnju kinesku leopardicu Odliliu, koja je tamo stigla…

ljubav prema životinjama

Nova atrakcija za djecu ljubitelje životinja

Patuljasti mungosi koji su u Zoološki vrt grada Zagreba stigli prošle godine, postali su roditelji.…

pomoć obiteljima žrtvama Covid-19 bolesti

Financijska pomoć obiteljima s djecom pogođenim bolešću Covid-19

Obitelj s jednim djetetom, koja dokaže da ispunjava uvjete, može dobiti jednokratnu pomoć od 3250…

dječak i igra lego kockicama

Lego kockica bila dječaku u nosu dvije godine!

Stiže vijest za rubriku "nevjerojatno, ali istinito"!