Prvi puta u svoje 23 godine festival će ugostiti i javnosti predstaviti 8 živih skulptura od kojih su neke već osvajale brojne nagrade diljem svijeta. Tako će Trg bana Josipa Jelačića – Žuja performer plac povodom otvaranja u poslijepodnevnim satima postati „Trg živih skulptura“.

Trg Petra Preradovića (Cvjetni trg) u srijedu od 18:30 sati opet će postati mjesto s kojeg će krenuti vesela festivalska povorka u kojoj svake godine uz performere sudjeluju i građani, a svi zajedno će uz glazbu, štulaše, plesače, klaunove, žonglere i druge sudionike festivala prodefilirati Bogovićevom i Gajevom ulicom do Zrinjevca, i zaustavit će se na kraju na Trgu Europe.

Na Cvjetnom trgu prvi puta u povijesti festivala organizirat će se pravi cjelovečernji plesnjak pod nazivom „Bilo je osam na trgu cvijeća“, a za dobru glazbu od 20:00 sati na plesnjaku na cvjetnjaku pobrinut će se zagrebački bend Tom & the Twisters.

Pozornica na Zrinjevcu ove će godine biti otvorena posebnim glazbeno-scenskim programom Cabaret a la carte i to s početkom u 21:00 sat. Višečlana glazbeno-plesna skupina izvest će dvosatni cabaret nastup na Glazbenom paviljonu.

EU trg opet će biti glavna glazbena pozornica na kojoj će u pet dana nastupiti nekoliko DJ-a u popodnevnim i večernjim satima, te desetak domaćih i stranih bendova i glazbenika.

Otvaranje pozornice na EU trgu pripalo je bendu Brain Holidays čiji koncert počinje u 21:00 sat, a predgrupa Elephant Hamp zagrijat će atmosferu na trgu od 20:00 sati.

23-cest-is-d-best-predstavit-ce-nam-trg-zivih-skulptura

Tekst i foto: press