Prinove u obitelji zagrebačkih crvenih panda dobile su imena

U sklopu Dana crvenih panda, 17. studenog, dodijeljena su imena najmlađim stanovnicima Zoološkog vrta grada Zagreba. Glumica i voditeljica Nives Čanović kao njihova kuma objavila je da će se maleni crveni panda zvati Zvonko, a njegova sestra Popi.



Za imena najnovijih mladunaca crvenih panda u tjedan je dana putem Facebooka Zoološkom vrtu stiglo nekoliko tisuća prijedloga, pa ocjenjivački sud nije imao nimalo lak zadatak. „Ovo nam je četvrta generacija mladunčadi crvenih panda, a za posljednje tri prijedloge imena daju naši posjetitelji“, kazala je ravnateljica Zoološkog vrta grada Zagreba Davorka Maljković.





Male pande uspješno dolaze na svijet u našem zoološkom vrtu


„Budući da je riječ o ugroženoj vrsti, iznimno nas veseli što se crveni pande u našem Vrtu uspješno razmnožavaju. Razvoj mladunčadi u Vrtu prati cijeli tim – od zoologa preko veterinara i nutricionista do timaritelja. Tako smo i uočili da je malenim crvenim pandama ove godine potrebna dohrana zamjenskim mlijekom“, kazala je ravnateljica Maljković.



U sklopu edukativnih programa pripremljenih za Dan crvenih panda posjetitelji su mogli doznati što sve jedu odrasli crveni pande, kako im izgleda život u njihovu prirodnom staništu, na obroncima Himalaje, i zašto je svaka beba crvenih panda iznimno vrijedna.