Najslađa dohrana u ZOO vrtu

Traže se imena za male crvene pande, najmlađe stanovnike Zoološkog vrta grada Zagreba koje timaritelji svakodnevno na bočicu dohranjuju zamjenskim mlijekom

Male crvene pande tople jesenske dane provode u igri ispred svoje nastambe. Veru se po bambusu i znatiželjno proviruju iz kućice, a najbrže su i najodvažnije kad treba stići do timaritelja koji ih dohranjuju.

Budući da je riječ o blizancima, pa majka Amelie svojim mlijekom ne može zadovoljiti njihov apetit, stručni tim Vrta pripremio im je dohranu.

„Hranimo ih pet puta dnevno i zahvaljujući zdravom apetitu sjajno se razvijaju. Dečko već ima 1018 grama, a njegova je sestrica 100 grama lakša – teži točno 918 grama“, kazala je nutricionistkinja Jasna Stošić. Uz majčino piju, dakle, i zamjensko mlijeko, a obožavaju i voće te kolačiće od bambusa.

„Toliko sam se izvještio s bočicom da mi kolege kažu kako sam spreman za ulogu oca“, našalio se Zvonimir Lisičak, timaritelj u čijem se naručju pandice osjećaju k’o doma.

Dajte ime malim pandama

Budući da petomjesečni mališani još nemaju imena, Zoološki vrt grada Zagreba poziva sve ljubitelje životinja da i sami daju prijedloge putem Facebooka. Traži se po jedno muško i žensko ime, a prijedlozi se trebaju predati do četvrtka, 15. studenog.

U subotu, 17. studenog, u Vrtu će se obilježiti Dan crvenih panda. Prigodni program trajat će od 11 do 15 sati, a svečano proglašenje imena malenih pandi zakazano je točno u podne. Počasna kuma bit će glumica i voditeljica Nives Čanović.

Razigrani blizanci već su četvrto leglo crvenih panda u Zoološkom vrtu grada Zagreba. Tata Jorrit, Nizozemac, i mama Amelie, Francuskinja, od 2008. godine uživaju u skladnom obiteljskom životu na zagrebačkoj adresi.

Pročitajte i:

dijete u kućnoj izolaciji zbog epidemije koronavirusa

Novi apel ministra Beroša oko koronavirusa: 'Moramo biti sumnjičavi...'

Poslana je i snažna poruka o zaštiti ljudi koji u ovim teškim okolnostima dodatno trpe…

trudnica umrla od koronavirusa tijekom porođaja u bolnici

Tijekom porođaja umrla trudnica zaražena koronavirusom

Nesretna žena prva je žrtva koronavirusa među trudnicama. Beba je, srećom, spašena, no u bolnici…

koronavirus

Alemka Markotić: "Sada je valjda svima jasno da nitko nije imun na koronavirus!"

U Zagrebu od koronavirusa umro muškarac rođen 1974. godine, koji nije bolovao od niti jedne…

franka batelić i sin viktor

Sada je sreća potpuna u obitelji Ćorluka! I oni su jači od koronavirusa

Pjevačica Franka Batelić Iz Zagreba je s malenim Viktorom otišla u rodnu Istru, dok se…