posvajanje

2. konferencija o posvojenju u Hrvatskoj

Udruga za potporu posvajanju Adopta u suradnji sa Ministarstvom socijalne politike i mladih, organizira 2. konferenciju o posvojenju u namjeri daljnjeg osvješćivanja javnosti o problematici posvojenja u Hrvatskoj. Konferencija će se fokusirati na teme koje stavljaju dijete u središte procesa posvojenja, a otvoriti će je Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade RH i ministrica socijalne politike i mladih.

Udruga za potporu posvajanju Adopta, u suradnji sa Ministarstvom socijalne politike i mladih, organizira 22. i 23. studenoga 2013. u Hotelu Four Points by Sheraton Panorama Zagreb, konferenciju kojom će informirati javnost o mehanizmima kojima društvo, institucije i posvojitelji mogu pomoći u procesu posvojenja djeteta.

Konferencija će obuhvatiti niz predavanja domaćih i stranih stručnjaka, okruglih stolova te praktičnih radionica s tematikom poboljšavanja uspješnosti posvojenja i samog sustava, te važnosti identiteta posvojenog djeteta.

Prvi dan konferencije namijenjen je stručnjacima koji se bave posvajanjem i rade s posvojiteljskim obiteljima. Rasprava o poboljšanju postupka posvojenja biti će potkrijepljena zanimljivim pilot-istraživanjem o potrebama posvojiteljskih obitelji, a biti će govora i o potrebama djece o kojoj se skrbi država i podršci obiteljima.

Drugi dan namijenjen je posvojiteljskoj zajednici – onima koji žele posvojiti dijete, nalaze se u postupku ili su već roditelji posvojenog djeteta, te će im od iznimne koristi biti okrugli stol na kojem će iz prve ruke imati priliku čuti iskustva posvojenja iz pozicije djeteta, te ujedno imati mogućnost sudjelovati u radu u grupama.

Diana Topčić-Rosenberg, predsjednica udruge je izjavila: "Sretna sam što ćemo i ove godine nastaviti diskusiju u svrhu unaprjeđivanja i poboljšanja procesa posvajanja, kao i pomaganja posvojiteljskoj zajednici koja se često susreće s društvenim neprihvaćanjem i neznanjem. Brojnim stručnjacima i posvojiteljskoj zajednici ovo je jedinstvena prilika da se povežu i razmijene svoja dragocjena iskustva te se nadam da će se ova konferencija pretvoriti u tradiciju".

Više informaciji o konferenciji i prijavi možete naći na sljedećem linku.

# # #

Adopta – Udruga za potporu posvajanju je nevladina, neprofitna organizacija koju su u 15. prosinca 2010. godine osnovali posvojitelji i potencijalni posvojitelji. Želja udruge je da uz suradnju sa stručnjacima, institucijama i osobama iz prakse koji su na bilo kakav način vezani uz procese posvajanja, djeluje na stvaranju pozitivnoga, ugodnoga i podupirujućeg okružja za obitelji nastale posvajanjem.

Tagovi:

Vezano uz temu

Trenutačno u Hrvatskoj 413 djece ima uvjete za posvojenje, ali...

U Registru potencijalnih posvojitelja trenutačno se nalazi 1316…

Posvajanje u svijetu puma

O životu puma do nedavno se nije puno…

Prava posvojitelja djeteta

Nakon posvojenja djeteta i posvojitelji imaju pravo, ako…

Što nam treba za posvojenje djeteta?

Za posvojenje djeteta potrebno je zadovoljiti zakonske pretpostavke.…

Pročitajte i:

Story uz svoje čitatelje! Evo koje sve inspirativne priče donosimo ovaj tjedan!

Novi broj lifestyle tjednika Storyja od srijede je na kioscima i donosi pregršt aktualnih tema…

covid-19

Ministar zadovoljan situacijom oko koronavirusa, no zabrinjava jedna činjenica

Nema eksponencijalnog rasta oboljelih, no zabrinjava činjenica da su se pojavili slučajevi za koje ne…

Emotivnom porukom čestitala rođendan sinu u Italiji: "U redu je što sam tužna i što plačem..."

Bivša novinarka i spisateljica Josipa Pavičić Berardini proživljava pravu dramu zbog odvojenosti od sina Rocca…

Ivica Kostelić o rođenju blizanki i evekuaciji iz bolnice u Petrovoj

Jedna o rodilja koja je ispred bolnice u Petrovoj proživljavala pravu dramu nakon razornog potresa…