Bijeg na tri dana u Trakošćan pokazao se kao pun pogodak. Evo kako su se proveli polaznici

Zagorje je za razliku od ostatka Hrvatske gdje se temperatura digla i do 40 stupnjeva, svojim jezerima i šumama ponudilo pravo osvježenje. Idealan ambijent za održavanje 12. Sensa vikenda.



Na samom početku vikenda kao i na kraju, polaznike je posebnom metodom relaksacije opustio i ispunio svježom energijom energetski stručnjak Mirko Vragović. Life coach Tatjana Divjak na svojoj je radionici podsjetila na važnost i moć sadašnjeg trenutka. Život je ovdje i sada i njegova se kvaliteta može podići ako se ne vraćamo često u prošlost, odnosno putujemo u budućnost. Sad već stalan program vježbanja joge i pilatesa ovaj se put odvijao na travi podno divovskih krošnji a vodili su ga instruktori pilatesa Mirela Anić Tarle i Igor Jukić, te učiteljica joge Senka Ljubić.




Poseban vid tjelovježbe ponudili su i večernji sati.
Katarina Jurinčić i Filip Kraljević, voditelji škole salse Boogaloo, opustili su sve prisutne senzualnim pokretima kubanskog plesa. Mnogi su se složili kako je plesanje salse zarazno, a svladavanje početnih koraka nagradili su druženjem i pijuckanjem koktela u hotelskom baru. Radovati se poput djeteta bilo je najlakše na radionici koju je vodila art terapeutkinja Ratka Vujičić. Kistu i bojama pridružila je meditaciju, što je rezultiralo probuđenom kreativnošću i iscjeljujućim slikanjem. Posljednje predavanje bilo je posvećeno ženskoj hormonskoj ravnoteži. Doktorica Sanja Toljan iz poliklinike Orlando podijelila je svoje iskustvo u liječenju bioidentičnim hormonima i savjetovala kako prehranom ozdraviti crijeva, organ koji je zaslužan za mnoge poremećaje vrijednosti hormona, što može uzrokovati policistične jajnike, bolesti štitnjače i tegobe u menopauzi.





Što su rekli polaznici


Iako su dani bili ispunjeni bogatim programom, obavezan je bio i posjet wellness oazi ali i dvorcu Trakošćan udaljenom pet minuta šetnje od istoimenog hotela. Ondje su se mnogi prisjetili osnovnoškolskih izleta u najočuvaniji hrvatski dvorac, a vodič je posjetiteljima otkrio i nekoliko tajni obitelji Drašković koja je ondje boravila.

Polaznici su došli iz svih krajeva Hrvatske. Osim već stalnih ljubitelja programa koji vikend nudi, svoje oduševljenje njime nije skrivala ni Zagrepčanka Melita Martinić, koja je Sensa vikend osvojila u nagradnoj igri magazina Sensa, a provela ga je u društvu supruga Darka. Osmijeh s lica nije silazio ni Deani Gulišiji i njezinoj vjenčanoj kumi koje su si ovo putovanje priuštile umjesto djevojačke večeri.

Sljedeći Sensa vikend zakazan je za listopad. Točan datum i mjesto potražite u magazinu Sensa ili na portalu www.vikendplaner.info



Pročitajte kratki intervju s stalnom predavačicom, life coach Tatjanom Divjak o dojmovima s 12. Sensa vikenda te budućim temama predavanja na sljedećim Sensa vikendima!