I ove godine CU'FUS ide dalje, samo sada nizbrdo i to na monociklima!

Drugi Cirkuski Ulični Festival U Samoboru (CU'FUS Fest) održava se u Samoboru za vikend od 17.- 20. svibnja. Mnoštvo artista – klaunova, žonglera, akrobata i muzičara iz Hrvatske i cijeloga Svijeta, u centru grada izvodit će ulične predstave. Kroz igru, smijeh i veselje, zabavit će i zbližiti sve generacije posjetitelja koji vole cirkus.



EXTREME CU’FUS prikazat će i ekstremnije cirkuske vještine poput hodanja po žici, plesa na svili, te spust monocikala!!! Ove godine, po prvi put u Hrvatskoj, održat će se i izuzetno atraktivan brdski spust monocikala - Croatian Unicycle Tournament - C.U.T.. Cirkuski majstori u radionicama „cufusarija“ podučavat će svojim vještinama. CU'FUS počinje u četvrtak Vatrenom Paradretinom sudionika na trgu kralja Tomislava, a luda glazba, brojni šouovi, akrobacije i predstave za djecu, koje i odrasli smiju gledati, od jutra do kasne večeri, pobrinut će se za ugodno provedene dane u Samoboru.



Sve predstave su dakako besplatne, a njihov raspored pogledajte na www.cufus.net






Samo neke zanimljivosti festivala:


SPUST MONOCIKALA - Ako ste mislili da je nemoguće voziti se na jednom kotaču niz brdo – znajte da nije! Moguće je pritom se i utrkivati! Croatian Unicycle Tournament (C.U.T.) je međunarodna utrka, a okupit će brojne iskusne vozače monocikala iz Hrvatske i Europe!



SLACKLINE – je vještina hodanja po užetu. U ovom slučaju slackline-u, rastezljivoj gurtni koja hodaču, osim održavanja ravnoteže, omogućuje izvođenje skokova i akrobacija.



PLES NA SVILI – je vještina penjanja po i izvođenja plesnih figura na tkanini. Izvodi se na dvije vertikalne široke trake od tkanine, dužine pet i više metara i izuzetno je atraktivan!



NATJECANJE U BRANJU KOPRIVE – tradicionalna je samoborska igra u kojoj će se i posjetitelji moći okušati!

U Samobor na CU'FUS može se pješice, busom, autom, na metli, monociklu, štulama ili svemirskim brodom! Dobro nam dođite, dobro nam ostajte i dobro se provedite.



MIT AUTO, METLA ODER BUS, HAJ'MO SVI POD MUS' U SAMOBOR NA CU'FUS