Na Trgu bana Jelačića, 16.12., održat će se koncert zahvale svima koji su donacijama pomogli u ostvarenju misije Zaklade – spašavanju života

Sada već tradicionalni koncert okupit će poznata imena domaće estrade: Boris Novković, Dražen Zečić, E.T., Feminem, Goran Karan, Halid Bešlić, Iva Herceg, Ivana i Marija Husar, Jasmin Stavros, Jole, Klapa Intrade, Luka Nižetić, Maja Šuput, Massimo, Miroslav Škoro, Novi fosili i Prljavo kazalište te priuštiti građanima nezaboravnu besplatnu glazbenu noć uz izravan prijenos na Novoj TV.



U cilju prikupljanja sredstava za daljnju tipizaciju krvi koja je izuzetno važna kako bi hrvatski Registar krvotvornih matičnih stanica bio što operativniji i dostupniji za pretragu nesrodnih donatora koštane srži i matičnih stanica, tijekom koncerta bit će aktivan call centar u kojemu će ugledna lica iz hrvatskog javnog života prikupljati sredstva za daljnji rad Zaklade i Banke krvi iz pupkovine.



Rezultati Zaklade


Djelovanjem Zaklade Ana Rukavina do sada je spašeno 13 života. Svi građani između 18 i 40 godina starosti koji se žele upisati u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica moći će to učiniti također u petak, 16. prosinca, od 13 do 16 sati u šatoru na Trgu i to ispunivši pristupnicu i davanjem uzorka krvi za HLA tipizaciju.



Svi građani, do 24. prosinca, pozivom na humanitarni telefon 060 9000, mogu donirati 5,00 kn (+ PDV ukupno 6,15 kn) i na taj način pomoći u spašavanju ljudskih života. - sva sredstva prikupljena putem humanitarnog telefona utrošiti će se za HLA tipizaciju donatora.