Prosinac je mjesec u kojem darivamo našu djecu, bližnje i prijatelje. Skupina ljudi, entuzijasta, napravila je korak dalje i organizirala skupljanje darova s ciljem da ih pokloni djeci u domovima, bolnicama...

Pročitajte njihovo pismo i poziv za sudjelovanje u humanitarnoj akciji prikupljanja darova!



Mi smo skupina prijatelja koja već petu godinu zaredom skuplja donacije za djecu koja se nalaze u dječjim domovima i bolnicama. Nismo udruga, politička stranka, tvrtka ili nešto treće, niti smo financirani od bilo kakvih ustanova, tvrtki ili stranaka, već samo skupina prijatelja koja vjeruje da čuda zaista postoje. Trenutno nas je dvadesetak, ali taj broj iz godine u godinu raste i nadamo se da će ubrzo svi biti veseli djedovi Božičnjaci koji će pomagati onima kojima je to najpotrebnije.



Naša akcija: Poklone i potrepštine za različitite ustanove prikupljamo uz pomoć vas, dobrih nam prijatelja koji su spremni donirati čokoladu, igračku ili knjigu kako bi razveselili sve te mališane.



Prošle godine je bila rekordna godina našeg djelovanja i obišli smo 18 dječjih domova i bolnica širom hrvatske (Lekenik, Sisak, Slavonski Brod, Zagreb, Lipik, Ladimirevci, Dubrovnik, Pakrac, Vukovar...). Ali uz vas dobre ljude koji ste nam pomagali u prikupljanju poklona, koji ste donirali poklone, koji ste nam bila podrška, ne bi uspijeli razveseliti svu tu djecu.



Ovogodišnji cilj je kao i svake godine... razveseliti još više djece!!!!



Obilazimo djecu koja se nalaze u dječjim domovima i bolnicama, potrebe su:



  • SLATKIŠI



  • IGRAČKE



  • LOPTE (Sportski rekviziti)



  • KNJIGE, SLIKOVNICE



  • ŠKOLSKI PRIBOR (razredi od 1. do 8.)



  • HIGIJENSKE POTREPŠTINE (četkice za zube, paste, šamponi, pelene...)



  • HRANA (Keksi, čokolino, čaj....)



NE PRIMAMO



  • novčane donacije, nego putem donacija u obliku igračaka, slatkiša, knjiga ili slikovnica želimo razveseliti djecu.



  • plišane igračke. Doista nam ih je teško predati ustanovama jer ih više od polovine ne može primiti zbog djece alergiča



Ustanove poput dječjih domova i bolnica imaju problem s nabavom nekih većih predmeta poput računala, stolova, novih madraca i ostalog, te ako ste u mogućnosti i imate želju da donirate nešto što materijalno vrijedi više, kontaktirajte neku od ustanova te ih pitajte što im je potrebno od takvih stvari. Na taj način i vi sami postajete Veseli djedovi Božićnjaci.




Mi ćemo Vaše donacije primati na lokacijama:


KLAIĆEVA ULICA 11a (ulaz u dvorište nakon tehničke škole Nikola Tesla), Caffe Bar "Vespa", Ilica 8.



Vrijeme i lokacije


03.12.2011. (subota) 11:00 - 21:00 sati - KLAIĆEVA ULICA 11a


04.12.2011.(nedelja)11:00 - 21:00 sati - KLAIĆEVA ULICA 11a



09.12.2011. (petak)16:00 - 21:00 sati - KLAIĆEVA ULICA 11a


10.12.2011. (subota)11:00 - 21:00 sati - KLAIĆEVA ULICA 11a


11.12.2011.(nedjelja)11:00 - 21:00 sati - KLAIĆEVA ULICA 11a



16.12.2011.(petak)16:00 - 21:00 sati - KLAIĆEVA ULICA 11a


17.12.2011.(subota) 11:00 - 21:00 sati - KLAIĆEVA ULICA 11a


18.12.2011.(nedjelja) 11:00 - 21:00 sati - KLAIĆEVA ULICA 11a





Projekt "Djeca daruju djeci"



Ove godine imamo projekt "Djeca daruju djeci". Projekt "djeca daruju djeci" nastao je prošle godine u želji da i sama djeca sudjeluju u našoj malenoj Božičnoj priči. Ako ste zainteresirani da zajedno s vašom djecom i njihovim prijateljima izradite poklon za djecu iz nekih od ustanova, dovoljno je da taj poklon stavite u kutiju (kartonska kutija zbog transporta), umetnite pismo posvete, zatvorite ga, i napišite ime ustanove na koju želite da bude dostavljeno. Vaše upite u vezi projekta slobodno nam pošaljite na e-mail s naznakom "Djeca daruju djeci".



Obilazak domova biti će 21.12.2011 i 22.12.2011. godine:


21.12.2011 (srijeda) obilazimo : Sisak, Lekenik, Lipik, Pakrac, Ladimirevci, Slavonski Brod


22.12.2011 (četvrak) obilazimo: Laduč, Bistra, Zaprešić, Zagreb, Hrv. Leskovac, Karlovac, Vugrovec


između Božića i Nove godine : Dubrovnik, Vukovar....



Sami tijek i vrijeme obilaska biti će objavljeno na www.veselidjedbozicnjaci.com



Ovo što radimo jednostavno nas ispunjava. Kroz godinu sjetimo se božićnih blagdana i jedva čekamo da dođe to vrijeme da krenemo u akciju. Kad-kad ne stignemo sve, ne stignemo odgovoriti na sve mail-ove. Uz sve to što radimo još smo i svi u radnom odnosu tako da ako nešto ne stignemo molimo vas da nam ne zamjerite.


Nadamo se da ćemo svi zajedno razveseliti još više djece. Nakon prve akcije, shvatili smo koliko smo ustvari sretni, shvatili smo da smo sretni i da imamo sve što nam je potrebno u životu. Odrastali smo uz roditelje, prijatelje... zdravi smo... imamo podršku.... Nažalost nemaju je svi... Neki odrastaju bez roditelja... provode djetinjstvo u bolnicama, nemaju sva čuda od igračaka... Sada kada smo malo narasli željeli bi da i oni imaju sretno djetinjstvo kao i mi...



Hvala vam na podršci!


Ho! Ho! Ho!


Vaši Veseli dedeki




veseli.djed.bozicnjaci@gmail.com


http://www.veselidjedbozicnjaci.com