Udruga Hrabri telefon u suradnji sa softball klubom Princ obilježava Međunarodni dan savjetodavnih linija za djecu 15. svibnja 2011.

Hrabri telefon je nevladina, neprofitna organizacija koja je s radom na Savjetodavnoj liniji za zlostavljanu i zanemarenu djecu započela 1997. godine.



Savjetodavna linija je u posljednjih 14 godina odgovorila na više od 20 000 poziva od strane djece, njihovih roditelja, drugih članova obitelji, stručnjaka koji rade s djecom te drugih odraslih osoba kojima je cilj zaštititi dijete u njihovoj okolini.



Linija Hrabrog telefona često je prvo mjesto na kojem se djeca povjere. Situacije o kojima djeca pričaju često su za njih vrlo teške te nemaju snage povjeriti se poznatim osobama u okolini. Anonimnost linije, stoga osigurava djeci da bez straha iznose svoje probleme i osjećaje. Educirani volonteri koji rade na linijama pod stalnom su supervizijom i dodatno se educiraju što je nužno za pružanje kvalitetne i primjerene pomoći i podrške djeci.



Hrabri telefon će u suradnji sa softball klubom Princ djeci 15. svibnja


od 15 do 19 sati na zagrebačkom jezeru Jarun osigurati potpuno besplatnu malu školu softballa, a zatim i utakmicu.



Djeca će svoju kreativnost moći iskazati na tematskim likovnim radionicama, a svoj natjecateljski duh pokazati na kvizu Hrabrog telefona!