Ovo je idealno jelo za malene i sve ostale koji bi za večeru željeli pojesti nešto lagano. Ova kombinacija kus-kusa s povrćem, i bez tune, također je odličan prilog roštilju na kojoj se može naći i odrezak tune ili pak neko meso.
Sastojci:
- 2 šalice kus-kusa
- 200 g cherry rajčice
- 1 krastavac
- 150 g tune iz konzerve
- 2 žlice kapara
- 2,5 šalice pilećeg temeljca
- 3 žlice maslinova ulja
- 3 žlice limunova soka
- peršin
- kopar
- sol i papar
Priprema
1# Kus-kus stavite u posudu. U drugoj posudi uzavrijte 2,5 šalice temeljca pa njime prelijte kus-kus. Dodajte maslinovo ulje u limunov sok, poklopite i ostavite da sve odstoji 5 minuta.
2# Narežite rajčice i krastavac na kockice, nasjeckajte peršin i kopar.
3# Ocijedite tunu i natrgajte je na manje komade.
4# Kus-kus lagano promiješajte kako biste razdvojili eventualne grudice.
5 # Tunu i svo ostalo pripremljeno povrće te peršin dodajte kus-kusu.
5# Sve dobro promiješajte i začinite je po ukusu solju i paprom.
Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia
Tata ljubi petogodišnjeg sina u usta: Optužili ga da će mu prenijeti bakterije i karijes
Majčino mlijeko boje jagode: Mama pokazala što stoji iza ovog fenomena
4 tipa roditelja i stilova odgoja, a jedan je najgori
Kate Middleton tradicionalno fotografirala princa Louisa za šesti rođendan
Princ Louis uči uz metodu iz 1980-ih: Poboljšava emocionalnu inteligenciju kod djece, ali i odraslih