trudnice u vrijeme pandemije koronavirusa i njihova iskustva i pripreme za rodilište

Trudnoća u vrijeme korone! Kako izgledaju pripreme za rodilište i dolazak bebe?

Život u vrijeme pandemije koronavirusa, čini se, ispunjen je istim strahovima, ali i vjerom u bolje sutra, bez obzira gdje se u svijetu nalazili. Brojne trudnice dijele svoja iskustva i priče na društvenim mrežama, a - unatoč nezahvalnoj situaciji u kojoj se nalaze - svima je zajedničko jedno - želja da se život svih nas što prije vrati u normalu!

U slučaju koronavirusa, koji je uzdrmao čitav svijet, trudnice nisu u rizičnoj skupini, no vrijeme iščekivanja rođenja djeteta definitivno je za svih njih ispunjeno strahom, neizvjesnošću, ali i čitavim nizom promjena u svakodnevnom funkcioniranju. Puno je kompliciranije nabaviti potrebnu opremu za novorođenče, pregledi se obavljaju po strogim sigurnosnim mjerama, kako preporučuju epidemiolozi, mnogima su redovni pregledi odgođeni, a tatama je zabranjeno biti na porođaju. Svoja iskustva o trudnoći u vrijeme korone s nama je već podijelila glumica Marija Borić, koja je u međuvremenu rodila dječaka, kao i pjevačica Pamela Ramljak, a i brojne trudnice na društvenim mrežama diljem svijeta također dijele svoje priče. Život u vrijeme pandemije koronavirusa, čini se, ispunjen je istim strahovima, ali i vjerom u bolje sutra, bez obzira gdje se u svijetu nalazili.

“Nakon nekoliko ludih radnih tjedana, radujem se sljedećim slobodnim danima, čak i ako sam kod kuće u karanteni. Stalno me ljudi pitaju zašto još uvijek radim u bolnici, iako sam trudna. Moj odgovor je zato što volim ono što radim i sigurna sam da mogu zaštititi sebe, svoje nerođeno dijete i svoju obitelj kod kuće. Vrlo sam oprezna, ali također neću dozvoliti da me strah spriječi da radim ono što volim. Imam veliku sreću da još uvijek mogu raditi i imam posao”, rekla je medicinska sestra Marissa Jones iz Arizone.

View this post on Instagram

A post shared by MARISSA JONES💋 (@xoxomarissajones) on

“Vremena su čudna. Moj je bolnički sustav odredio da se sve žene prije poroda testiraju na Covid-19. Dakle, evo me, spremna se za bris kako bih zaštitila sebe, svoje dijete, osoblje bolnice i sve druge mame i bebe koji će donijeti novi život na svijet. Nadam se da ovo ne izaziva strah, već da uviđate koliko je naš zdravstveni sustav pouzdan i brine o našoj sigurnosti”, rekla je Amerikanka Jessi Toth.

View this post on Instagram

A post shared by Jessi Toth (@jessitoth_) on

I za blogericu Colie kraj trudnoće izgleda puno drugačije nego što je zamišljala; sve za bebu nabavila je online, a na trudničke preglede odlazi sama i uz stroge mjere sigurnosti.

View this post on Instagram

A post shared by Colie (@_colie__) on

“U normalnim okolnostima razmišljali bismo što spakirati u torbu za bolnicu te u kojoj će odjeći beba izaći iz bolnice, kako ćemo objaviti spol svojoj obitelji i prijateljima koji su planirali biti u čekaonici, a sada ti planovi izgledaju malo drugačije. Kakav je plan ako dobijem koronu dok sam još trudna? Ili ako se moj muž i ja moramo razdvojiti od djeteta nakon rođenja? Ili, ne daj Bože, još gore, beba dobije koronavirus? Kada će naše obitelji moći vidjeti bebu?”, pitala se Samantha Mills Veneklase iz Michigana, koja j eu međuvremenu rodila dječaka.

View this post on Instagram

A post shared by Samantha Mills Veneklase (@samanthadoe_) on

Tekst: D. P.
Fotografije: Instagram

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

trudnica na pregledu

Neke žene niti ne znaju da su imale spontani pobačaj: Koji su mu uzroci i može li se prevenirati?

Postoje različiti faktori koji tijekom trudnoće povećavaju rizik…

trudnoća

Trudnoća može biti razdoblje u kojem će se partneri još više zbližiti i povezati!

Trudnoća je posebno stanje, ispunjeno lijepim emocijama i…

mama u depri

Teža strana majčinstva: što ako nastupi postporođajna depresija?

Nakon što prođe početno uzbuđenje novopečenog majčinstva, mnoge…

Pročitajte i:

trudnica prirodan porod

Porod na 'starinski način': Upišite Bosiljkin tečaj i rodite bebu bezbolno i sasvim prirodno

Porod je veliki događaj za svaku ženu, još ako je prvi, teško je zamisliti kako…

pratnja na porodu

Oni su ponovno u svojoj bolnici dopustili pratnju na porodu: 'Mogao bi i ostatak Hrvatske'

Premda su preporuke WHO da se trudnicama dopusti pratnja na porodu pandemiji unatoč, situacija u…

trudnica jede

Ako ste trudni, ove namirnice obavezno uvrstite na svoj jelovnik!

Možda dosad i niste previše pažnje obraćali na kvalitetu svoje prehrane, ali doznali ste lijepe…

Maja Šuput Tatarinov

Maja Šuput objavila spol djeteta

Pjevačica Maja Šuput ne skriva koliko je sretna zbog trudnoće, koju su ona i suprug…