trudnice u vrijeme pandemije koronavirusa i njihova iskustva i pripreme za rodilište

Trudnoća u vrijeme korone! Kako izgledaju pripreme za rodilište i dolazak bebe?

Život u vrijeme pandemije koronavirusa, čini se, ispunjen je istim strahovima, ali i vjerom u bolje sutra, bez obzira gdje se u svijetu nalazili. Brojne trudnice dijele svoja iskustva i priče na društvenim mrežama, a - unatoč nezahvalnoj situaciji u kojoj se nalaze - svima je zajedničko jedno - želja da se život svih nas što prije vrati u normalu!

U slučaju koronavirusa, koji je uzdrmao čitav svijet, trudnice nisu u rizičnoj skupini, no vrijeme iščekivanja rođenja djeteta definitivno je za svih njih ispunjeno strahom, neizvjesnošću, ali i čitavim nizom promjena u svakodnevnom funkcioniranju. Puno je kompliciranije nabaviti potrebnu opremu za novorođenče, pregledi se obavljaju po strogim sigurnosnim mjerama, kako preporučuju epidemiolozi, mnogima su redovni pregledi odgođeni, a tatama je zabranjeno biti na porođaju. Svoja iskustva o trudnoći u vrijeme korone s nama je već podijelila glumica Marija Borić, koja je u međuvremenu rodila dječaka, kao i pjevačica Pamela Ramljak, a i brojne trudnice na društvenim mrežama diljem svijeta također dijele svoje priče. Život u vrijeme pandemije koronavirusa, čini se, ispunjen je istim strahovima, ali i vjerom u bolje sutra, bez obzira gdje se u svijetu nalazili.

“Nakon nekoliko ludih radnih tjedana, radujem se sljedećim slobodnim danima, čak i ako sam kod kuće u karanteni. Stalno me ljudi pitaju zašto još uvijek radim u bolnici, iako sam trudna. Moj odgovor je zato što volim ono što radim i sigurna sam da mogu zaštititi sebe, svoje nerođeno dijete i svoju obitelj kod kuće. Vrlo sam oprezna, ali također neću dozvoliti da me strah spriječi da radim ono što volim. Imam veliku sreću da još uvijek mogu raditi i imam posao”, rekla je medicinska sestra Marissa Jones iz Arizone.

View this post on Instagram

A post shared by MARISSA JONES💋 (@xoxomarissajones) on

“Vremena su čudna. Moj je bolnički sustav odredio da se sve žene prije poroda testiraju na Covid-19. Dakle, evo me, spremna se za bris kako bih zaštitila sebe, svoje dijete, osoblje bolnice i sve druge mame i bebe koji će donijeti novi život na svijet. Nadam se da ovo ne izaziva strah, već da uviđate koliko je naš zdravstveni sustav pouzdan i brine o našoj sigurnosti”, rekla je Amerikanka Jessi Toth.

View this post on Instagram

A post shared by Jessi Toth (@jessitoth_) on

I za blogericu Colie kraj trudnoće izgleda puno drugačije nego što je zamišljala; sve za bebu nabavila je online, a na trudničke preglede odlazi sama i uz stroge mjere sigurnosti.

View this post on Instagram

A post shared by Colie (@_colie__) on

“U normalnim okolnostima razmišljali bismo što spakirati u torbu za bolnicu te u kojoj će odjeći beba izaći iz bolnice, kako ćemo objaviti spol svojoj obitelji i prijateljima koji su planirali biti u čekaonici, a sada ti planovi izgledaju malo drugačije. Kakav je plan ako dobijem koronu dok sam još trudna? Ili ako se moj muž i ja moramo razdvojiti od djeteta nakon rođenja? Ili, ne daj Bože, još gore, beba dobije koronavirus? Kada će naše obitelji moći vidjeti bebu?”, pitala se Samantha Mills Veneklase iz Michigana, koja j eu međuvremenu rodila dječaka.

View this post on Instagram

A post shared by Samantha Mills Veneklase (@samanthadoe_) on

Tekst: D. P.
Fotografije: Instagram

Tagovi: , , ,

Pročitajte i:

Glumica potvrdila vijest o trudnoći: 'Presretni smo!'

Glumački par otkrio je i spol djeteta!

Marijana Batinić

Marijana Batinić pokazala trudnički trbuščić

Televizijska voditeljica Marijana Batinić, koja je u veljači objavila da čeka svoje drugo dijete, djevojčicu,…

Nataša Janjić Medančić

Nataša Janjić Medančić o trudnoći i imenu djevojčice koja stiže u kolovozu

Poznata glumica konačno je odahnula nakon što se vratila u svoj dom, kojeg je morala…

poznat emame koje su rodile kod kuće

Sve možemo od doma! Porođaj kod kuće sve veći trend, pa i među slavnim mamama!

Žene koje su iskusile porođaj kod kuće kažu kako je to dostojanstveniji i ugodniji način…