Mislite kako je razdoblje trudnoće prepuno problema? Promijenite mišljenje i uživajte u pozitivnoj trudnoći

U trudnoći se lako zaplesti u zamku briga i problema. Zacijelo mislite: "Pa toliko je toga što moram napraviti i o čemu se moram brinuti. Primjerice, kako prekinuti loše navike, hoću li roditi zdravu bebu, hoću li biti dobra majka..."

Iako je strah katkada koristan, najbolje za vas i vašu bebu jest pokušati razmišljati pozitivno. Jer neprestana briga i negativni osjećaji stvaraju emocionalni teret trudnici. Žena s pozitivnim odnosom prema trudnoći može se usredotočiti na zdravu prehranu, dovoljno sna ili aktivnost u trudnoći. Ona je također u stanju razviti posebnu vezu s bebom u trbuhu i prilagoditi se nevjerojatnim promjenama koje se tiču njezina tijela.

Stres se ne može ignorirati. No, ipak ga se može kontrolirati. Primjerice, meditacijom ili razgovorom s partnerom, liječnikom, prijateljicom. Stoga, umjesto da se opterećujete negativnim mislima, mislite pozitivno. Možda vam i mi pomognemo u tome našim savjetima kako biste prebrodili brige i uživali u zdravoj, sretnoj i uspješnoj trudnoći.

Hoću li moći prekinuti s nezdravim navikama?

NEGATIVAN STAV: Već sam trudna i prekasno je da se riješim starih navika

POZITIVAN STAV: Nikada nije kasno za zdrav početak

DODATNI POTICAJ: Prestanak pušenja, konzumiranja alkohola kao i zdrava prehrana, utjecat će na zdravlje vašega djeteta te dugoročno na vaše zdravlje.

Pušenje udvostručuje mogućnost da rodite dijete manje porođajne težine. Ako vam je potrebna pomoć kako biste se riješili loših navika, pitajte svojega liječnika za savjet.

Tekst: Jana Bačić

Foto: Thinkstock