samozadovoljavanje u trudnoći

Seksualni užitak u trudnoći i kad partner nije pri ruci!

Seksualno zadovoljstvo u trudnoći još uvijek je pomalo tabu tema, a da ne govorimo o rješavanju tog problema vlastitim snagama

O ovoj temi se rijetko govori, a još rjeđe ako se u cijeloj priči nađe još i trudnica. Na sreću to se polako mijenja.

Dakle, u trudnoći tijelo preplavljuju hormoni. Oni brinu za dobrobit bebe koja raste u majčinu trbuhu, održavaju trudnoću i pomažu majčinu tijelu da podnese zahtjeve trudnoće, ali katkad izazovu povećanje seksualne želje kod trudnice. To se često dogodi upravo u drugom tromjesečju kad se trudnoća ustabili, kad su prestale mučnine, trbuh još nije prevelik, a žena je dovoljno mobilna (neke žene ne dožive takav porast libida, a nekima se pojavi u drugim razdobljima trudnoće što je sve potpuno normalno). No, ovakvim razvojem situacije trudnice su obično iznenađene i zbunjene. Što sada napraviti? Je li u redu samozadovoljavati se?

Nema razloga za strah

Jednako kao i kod seksa i po ovom pitanju imate slobodne ruke. Imate li poriv, slobodno upražnjavajte seks ili riješite problem svojim rukama, naravno uz zdrav razum. Nema razloga da se ustručavate, sramite ili plašite da će beba nešto osjetiti. Seks će vas opustiti i pomagati tijelu da se priprema na porođaj, a najviše što beba može osjetiti jest navala endorfina i pozitivne energije.

Kada je ipak riskantno?

Sada je vaše tijelo posebno osjetljivo jer njime teče veća količina krvi, posebice područje spolovila i klitorisa što može dovesti i do intenzivnijih orgazama. Ipak s oprezom postupajte ako vam liječnik na pregledu kaže da smanjite seksualne aktivnosti. Ako vam ništa ne kaže, vi ga slobodno pitajte jer je to važno pitanje. Ako je vaša trudnoća rizična, ako ste krvarili, grčenje maternice moglo bi potaknuti preuranjene trudove pa odustanite od seksa dok vam liječnik opet ne da zeleno svjetlo.

samozadovoljavanje u trudnoći

Prednosti samozadovoljavanja u trudnoći:

Ako vam treba više seksa nego vašem partneru. Moguće je da imate potrebe za nježnošću više od toga koliko vam partner to može pružiti. Pomozite si sama.

Ako partner ne želi seks ili nije prisutan. Moguće je da imate partnera koji se plaši vašeg trbuha, koji se plaši da seks ne naudi djetetu, koji ima osjećaj da vas je troje u krevetu, kojem cijela stvar nije seksi, koji je odsutan jer je na putu…

Ako vam smeta trbuh. Kad je trudnoća već poodmakla, trbuh može toliko narasti da vam je teško naći udoban položaj. U tom slučaju masturbacija u dvoje može biti savršeno rješenje.

Ako vas muče mučnine, bolovi u leđima, nateknute noge… Katkad se ove tegobe mogu malo ublažiti na ovaj način.

Što se može dogoditi?

Ako tijekom orgazma (vrijedi i za seks i za samozadovoljavanje) osjećate kontrakcije i grčeve i zatim osjetite da vam je trbuh malo otvrdnuo, to je normalno i brzo će proći. Slušajte signale svog tijela i prestanite odmah, ako se ne osjećate dobro ili imate osjećaj da se događa nešto loše.

Igračke

S igračkama biste trebali biti ipak malo oprezniji. Ako vam je posteljica niže spuštena ili vam je grlić maternice oslabljen, nemojte ih koristiti. Inače ih koristite s povećanim oprezom i manjim intenzitetom. Svakako pripazite da održavate njihovu dobru higijenu.

Tekst: M.B.
Izvor: Familie.de
Foto: Profimedia

Tagovi: ,

Vezano uz temu

Je li u trudnoći seks poželjan?

Mnoge žene, kad je o seksu u trudnoći…

seks u trudnoći

Sve što ste oduvijek željeli znati o seksu u trudnoći

S bebom na putu mnogo se toga mijenja…

Kada bi ipak trebalo izbjegavati seks u trudnoći?

Seks u trudnoći siguran je i poželjan za…

Većina muškaraca trbuh trudnice smatra erotičnim

U kasnijem razdoblju trudnoće kad trbuh poraste, mnoge…

Pročitajte i:

trudnica sluša glazbu

Hej ti, da ti koji si mi još u trbuhu! 7 načina kako se povezati s bebom i prije rođenja!

Povezanost majke i djeteta počinje još u trudnoći i traje cijeli život. Jeste li znali…

trudnica na pregledu

Neke žene niti ne znaju da su imale spontani pobačaj: Koji su mu uzroci i može li se prevenirati?

Postoje različiti faktori koji tijekom trudnoće povećavaju rizik od spontanog pobačaja. Na neke možemo utjecati,…

pratnja na porodu

Oni su ponovno u svojoj bolnici dopustili pratnju na porodu: 'Mogao bi i ostatak Hrvatske'

Premda su preporuke WHO da se trudnicama dopusti pratnja na porodu pandemiji unatoč, situacija u…

trudnoća

Trudnoća može biti razdoblje u kojem će se partneri još više zbližiti i povezati!

Trudnoća je posebno stanje, ispunjeno lijepim emocijama i slatkim iščekivanjem, a posebno ako se podijeli…