carski rez

Panika na carskom rezu – Gdje je dijete?

Svaki je porod drugačiji i rijetko kada prođe onako kako smo planirali ili očekivali. Za Amber Hughes, mladu majku troje djece iz Leicestera u Velikoj Britaniji, a posebice medicinsko osoblje koje je njezin porod pratilo, sve se odvilo ne vrlo neočekivan način. Na hitnom carskom rezu nisu mogli pronaći dijete...

Liječnici su u 30. tjednu trudnoće nakon puknuća vodenjaka i čekanja da trudovi učinkovito prorade ipak krenuli hitno poroditi dijete ove trudnice carskim rezom. Kad su napravili rez na majčinom trbuhu odjednom je u operacijskoj sali zavladala panika - bebe nije bilo u trbuhu 21-godišnje majke.

"Atmosfera u sali se odjednom ispunila nervozom. Nisu mogli naći moju bebu. Ja sam doslovno poludjela, gdje je nestala moja beba? Nije mogla samo nestati.", opisivala je majka trenutke dok su liječnici nervozno pokušavali riješiti misteriju.

Nakon dvije minute traženja i panike, neobjašnjiva situacija se konačno razriješila. Malena se rodila prirodno odnosno vaginalno i ležeći u plahtama između nogu majke svojim plačem obavijestila da je ona stigla.

hitan carski rez

Kako je to moguće?

Liječnici su objasnili roditeljima da je dijete krenulo kroz porođajni kanal točno u trenutku kad su oni napravili rez na trbuhu. No, razočarana i istraumatizirana Amber nije to objašnjenje olako prihvatila jer sada ima velik ožiljak preko cijeloga trbuha i definitivno se morala dulje oporavljati, no što je to po njenom mišljenju bilo potrebno. Najgore od svega za nju je ipak trauma te dvije minute zbunjenosti i šoka liječnika koji se nisu baš najbolje snašli niti je na kraju utješili. Na sreću majka i beba su na kraju ove priče ipak bile zdrave i uspješno su se pridružile svojoj velikoj obitelji nakon par tjedana jačanja u inkubatoru u bolnici.

Tekst: M.B.
Foto: Porfimedia

Tagovi:

Pročitajte i:

18 savjeta za manje bolan porođaj

Ne dopustite da vam tijekom cijele trudnoće iz glave ne izlazi misao o bolnom porođaju…

Ana Mažar: Put od majke do doule

Ženina snaga već je u njoj samoj, a dobiva smisao kada žena shvati da je…

Ovo je neizrečena istina o rađanju djeteta. Nitko je ne smije izustiti...

U knjizi Marcusa Berkmanna 'Očinstvo', autor opisuje sve faze koje je prolazio od ženine trudnoće…

polozaji za porod

Jeste li već razmislili u kojem položaju ćete dočekati porod?

Trudni ste i sigurno razmišljate o porodu, kako će on izgledati i u kojem položaju…