Bjelovarsko rodilište – prijatelj djeci

I rodilište Opće bolnice Bjelovar zaslužilo status "Rodilišta - prijatelja djece". Čestitamo!

Da bi rodilište steklo prestižan status prijatelja djece, treba dokazati da je uspješno primijenilo deset koraka za uspješno dojenje, te poštivati odredbe Međunarodnog kodeksa o načinu reklamiranja i prodaje nadomjestaka za majčino mlijeko. Bjelovarsko rodilište ispunilo je sve potrebne preduvjete, a osobito se istaknulo u edukaciji trudnica o dojenju, čemu je u rodilištu posvećena velika pažnja te u poticanju prvog podoja u prvih pola sata od poroda. Anketirane majke su, osim toga, hvalile ljubaznost medicinskih sestara i njihovu spremnost da im pomognu u svakoj prilici, primjerice prilikom izdajanja. Godišnje se u bjelovarskom rodilištu rodi više od 700 djece.

Priznanje su na prigodnoj svečanosti ravnatelju Opće bolnice Bjelovar, dr. Viboru Deliću, uz čestitke, danas uručili predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Lora Vidović te koordinator programa „Rodilišta-prijatelji djece“ prof.dr.sc. Josip Grgurić. Svečanosti uručenja plakete „Rodilište-prijatelj djece“ prisustvovali su i župan bjelovarsko-bilogorske županije Miroslav Čačija te gradonačelnik Bjelovara Antun Korošec.

Uz potporu dojenju u prvim danima, rodilje i djeca na bjelovarskom području mogu računati i na daljnju potporu u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Naime, pedijatrijska ordinacija dr. Marije Čatipović jedna je od svega osam pedijatrijskih ordinacija u Hrvatskoj koje su ispunile svih deset koraka stekavši status “Savjetovališta za djecu – prijatelji dojenja”.

UNICEF u suradnji s Ministarstvom zdravlja radi na ubrzanju procesa podizanja kvalitete skrbi o majkama i novorođenoj djeci u rodilištima koja još nemaju naslov prijatelja djece. Od ukupno 31 rodilišta u Hrvatskoj, 22 ih nosi taj naziv dok su preostala u procesu stjecanja te prestižne titule.

Pročitajte i:

Marijana Batinić

Rodila voditeljica Marijana Batinić

Od izvora bliskog voditeljici i njezinom suprugu Mateju Pašaliću Story saznaje da im je druga…

Ashley Graham, super size model

Manekenka pokazala strije i izazvala svađu! Što o strijama treba znati svaka žena

Hrabrost ili glupost? Model Ashley Graham, koja je prije devet mjeseci rodila dječaka, izazvala buru…

Stigla još jedna celebrity beba!

Rijetko kada otkrivaju detalje iz privatnog života, pa su tako i sretnu vijest da je…

Manekenka četvrti puta postala mama

Iz prvog braka ima kći Sofiju, a s poznatim nogometaše, uz novorođenu bebu, još sina…