tata na porodu

Očevi na porođaju: Padanje u nesvijest samo je jedna od reakcija

Iako imate veliku želju da budete na porodu i držite svoju partnericu za ruku, ponekad za to treba pripremiti i um i tijelo. Ovaj tata nije očekivao da će baš ovako reagirati

Očevi također imaju želju biti prisutni od prvog trenutka kada njihovo dijete ugleda svijet oko sebe, ali i žele biti podrška svojoj partnerici u teškim trenucima poroda.

Muškarcu koji promatra svoju voljenu ženu, majku njihova djeteta, kako se suočava s ogromnom boli i strahom tijekom poroda i pritom ne može ništa konkretno učiniti, sigurno nije lako. I ne, to nije nikakav sarkazam, nego je muškarcima tijekom poroda zbilja teško. A to će vrlo dobro znati svi oni koju su to proživjeli. Trenuci su to u kojima bi svaki tata dao sve na svijetu da sve prođe što brže i, ako je ikako moguće, bez ikakvih bolova. Gledati taj bolni, ali čarobni trenutaki pritom se najčešće osjećati beskorisno mnogi podnesu teže nego što su ikad mogli zamisliti.

Reakcije na promatranje poroda i sudjelovanje u njemu mogu biti svakakve, a jedan je tata bio prilično neugodno iznenađen onime što je vidio. Kako je događaj ovjekovječen kamerom, kasnije ga je objavio na svome TikToku, kako bi se vidjelo kakve su sve reakcije, osim padanja u nesvijest, moguće, i time je nasmijao svoje pratitelje.

@thehoppers4##birth ##labour ##reaction ##funny ##fyp ##omg ##sick ##thehopperclan ##foryou ##viral ##foryoupage ##xyzbca♬ original sound – The hoppers

Dakle, tate koji žele biti prisutni na porodu moraju biti spremni na sve i svašta. Postoje i situacije u kojima njegova partnerica poželi ipak biti sama ili one u kojima postane vrlo škakljivo, kada bolovi postanu gotovo neizdrživi pa žena pokaže svoju stranu koje je partneru nepoznata, trenuci u kojima će ispuštati krikove i glasove koje do tada još nitko nije čuo.

Savjet: Za sve moguće (i nemoguće) situacije najbolje je proći trudnički tečaj zajedno sa suprugom. Osim trudničkog tečaja, što je možda još i važnije, treba puno, puno razgovarati s partnericom kako bi i jedno i drugo znali što mogu očekivati. Danas se pred muškarce stavlja pritisak da moraju biti prisutni na porodu, ali činjenica je da ne moraju.

Stoga, nema pravog odgovora na pitanje treba li tata biti prisutan na porodu ili ne. Najvažnije je da se do takvog zaključka dođe u dogovoru s partnericom jer katkad je ženi lakše kada porod proživi sama.

Tekst: Sanja Matasić
Foto: Screenshot TikTok

Tagovi: ,

Vezano uz temu

disanje u trudovima

Disanje i porod: Pravilno udisanje i izdisanje pruža više od opuštanja!

Možda mislite kako je pravilno disanje tijekom trudova…

primalja

Primalja rodila i sama pregledala bebu!

Fotografkinja Alexandria Mooney prisustvovala je predivnome i neobičnom…

Pročitajte i:

razvoj fetusa

Stručnjaci savjetuju: razgovarajte sa svojom bebom dok je još u trbuhu

U visokoj trudnoći vaša vas beba može čuti i razlikovati glasove, što joj pomaže u…

prenatalni testovi

Neinvazivni prenatalni testovi: Nifty otkriva najčešće kromosomske bolesti

Ako ste razmišljali o tome da se tijekom trudnoće podvrgnete prenatalnom testu, kod stručnjaka iz…

test za trudnoću

Prvih 6 tjedana trudnoće: Razvoj embrija do prvoga ultrazvuka

Trajanje trudnoće medicinski se bilježi oko 40 tjedana iako je to nešto manje, a evo…

Vježbanje u trudnoći je dozvoljeno, ali po određenim pravilima!

Rekreacijsko vježbanje umjerenog intenziteta tijekom trudnoće, prema dosadašnjim istraživanjima, sigurno je i donosi brojne pozitivne učinke.…