trudna pjevačica pamela ramljak na balkonu zbog situacije s koronavirusom

Evo što vas čeka ako trebate na ginekološki pregled te što o svemu kaže naša trudna pjevačica

Koje su mjere poduzeli ginekolozi kako bi zaštitili svoje pacijentice u ordinacijama? I trudna pjevačica Pamela Ramljak s nama je podijelila svoja iskustva...

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je kako se, unatoč situaciji s koronavirusom, zdravstveni sustav pomalo vraća u uobičajen način funkcioniranja. Jučer smo pisali o tome kako se ova situacija odrazila na najteže, onkološke bolesnike, no mjere za suzbijanje pandemije i mnogim su trudnicama poremetile planove i uživanje u ovom, za mnoge žene, najljepšem dijelu života. Za sada se zna da nema posjeta rodilištima, kao ni očeva na porodu, te da su rodilišta i ginekološke ordinacije diljem zemlje poduzele sve potrebne mjere za sigurnost pacijentica i zdravstvenog osoblja. No mnogim trudnicama redovni ginekološki pregledi su odgođeni. Prema informacijama iz nekoliko ginekoloških ordinacija, koje smo kontaktirali telefonski, mjere su u svima gotovo identične: pri ulasku u ordinaciju, pacijentice moraju dezinficirati ruke te staviti zaštitnu masku, koju bi trebale dobiti na ulazu. Cilj je smanjiti broj pacijentica u čekaonici, pa je većina ginekologa produljila razmak između dvaju pregleda, zbog čega su nekima i morali promijeniti termine pregleda. Nadalje, dezinficira se sva oprema nakon posjete pacijentice i sve površine koje su u doticaju sa pacijentom.

jedna od onih kojima je odgođen pregled je i pjevačica Pamela Ramljak, koja je koncem veljače objavila vijest kako je drugi puta trudna. Za nekoliko mjeseci u njezin život stiže djevojčica, no pandemija koronavirusa i sve mjere koje su uvedene radi zaštite, poremetile su i njezinu trudničku rutinu. Pamela, kako nam je rekla, trudnoću vodi kod privatnog liječnika, koji joj je odgodio pregled za nešto više od dva tjedna. Kako nije bila na kontroli dulje od mjesec dana, tako – kazala nam je – niti ne zna kakvi uvjeti vladaju u ordinacijama, koje su sve mjere zaštite poduzete te koliko trudnica uopće može biti u čekaonici.

Pjevačica Pamela Ramljak vijest o drugoj trudnoći s javnošću je podijelila koncem veljače

“Iako inače imam privatnog liječnika, na sljedeći pregled naručena sam direktno u bolnicu u Petrovoj. Ne znam koji je točno protokol, ali ja ću osobno biti potpuno spremna, s maskom i rukavicama. Sada je još sve neizvjesno, ali pretpostavljam kako se svi moraju prilagoditi ovoj teškoj situaciji, pa treba malo vremena da sve počne funkcionirati”, rekla nam je Pamela Ramljak.  Otkrila je kako je prva tri mjeseca trudnoće trebala mirovati, a onda je imala plan posjetiti roditelje na jugu zemlje, no koronavirus joj je pokvario planove.

Razlikujem dane po veličini trbuha. Teško mi pada odgoda redovnog ginekološkog pregleda, ali šta je tu je, ja tu ništa ne mogu. Stvarno se nadam da će ovo ludilo što prije stati te suosjećam sa svima koji su trenutačno na raznim drugim terapijama”, poručila je pjevačica.

View this post on Instagram

A post shared by P A M E L A (@pamelaramljak) on

Tekst: D. P.
Fotografije: Instagram

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Koronavirus se pojavio u jednoj osnovnoj školi

Svim učenicima trećeg razreda jedne osnovne škole u…

proljetne alergije

Otkriven još jedan simptom proljetnih alergija. Ako ovo osjećate, ne umišljate!

Proljeće je zbog povećane koncentracije peluda u zraku…

Pročitajte i:

Glumica potvrdila vijest o trudnoći: 'Presretni smo!'

Glumački par otkrio je i spol djeteta!

Marijana Batinić

Marijana Batinić pokazala trudnički trbuščić

Televizijska voditeljica Marijana Batinić, koja je u veljači objavila da čeka svoje drugo dijete, djevojčicu,…

Nataša Janjić Medančić

Nataša Janjić Medančić o trudnoći i imenu djevojčice koja stiže u kolovozu

Poznata glumica konačno je odahnula nakon što se vratila u svoj dom, kojeg je morala…

poznat emame koje su rodile kod kuće

Sve možemo od doma! Porođaj kod kuće sve veći trend, pa i među slavnim mamama!

Žene koje su iskusile porođaj kod kuće kažu kako je to dostojanstveniji i ugodniji način…