trudna pjevačica pamela ramljak na balkonu zbog situacije s koronavirusom

Evo što vas čeka ako trebate na ginekološki pregled te što o svemu kaže naša trudna pjevačica

Koje su mjere poduzeli ginekolozi kako bi zaštitili svoje pacijentice u ordinacijama? I trudna pjevačica Pamela Ramljak s nama je podijelila svoja iskustva...

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je kako se, unatoč situaciji s koronavirusom, zdravstveni sustav pomalo vraća u uobičajen način funkcioniranja. Jučer smo pisali o tome kako se ova situacija odrazila na najteže, onkološke bolesnike, no mjere za suzbijanje pandemije i mnogim su trudnicama poremetile planove i uživanje u ovom, za mnoge žene, najljepšem dijelu života. Za sada se zna da nema posjeta rodilištima, kao ni očeva na porodu, te da su rodilišta i ginekološke ordinacije diljem zemlje poduzele sve potrebne mjere za sigurnost pacijentica i zdravstvenog osoblja. No mnogim trudnicama redovni ginekološki pregledi su odgođeni. Prema informacijama iz nekoliko ginekoloških ordinacija, koje smo kontaktirali telefonski, mjere su u svima gotovo identične: pri ulasku u ordinaciju, pacijentice moraju dezinficirati ruke te staviti zaštitnu masku, koju bi trebale dobiti na ulazu. Cilj je smanjiti broj pacijentica u čekaonici, pa je većina ginekologa produljila razmak između dvaju pregleda, zbog čega su nekima i morali promijeniti termine pregleda. Nadalje, dezinficira se sva oprema nakon posjete pacijentice i sve površine koje su u doticaju sa pacijentom.

jedna od onih kojima je odgođen pregled je i pjevačica Pamela Ramljak, koja je koncem veljače objavila vijest kako je drugi puta trudna. Za nekoliko mjeseci u njezin život stiže djevojčica, no pandemija koronavirusa i sve mjere koje su uvedene radi zaštite, poremetile su i njezinu trudničku rutinu. Pamela, kako nam je rekla, trudnoću vodi kod privatnog liječnika, koji joj je odgodio pregled za nešto više od dva tjedna. Kako nije bila na kontroli dulje od mjesec dana, tako – kazala nam je – niti ne zna kakvi uvjeti vladaju u ordinacijama, koje su sve mjere zaštite poduzete te koliko trudnica uopće može biti u čekaonici.

Pjevačica Pamela Ramljak vijest o drugoj trudnoći s javnošću je podijelila koncem veljače

“Iako inače imam privatnog liječnika, na sljedeći pregled naručena sam direktno u bolnicu u Petrovoj. Ne znam koji je točno protokol, ali ja ću osobno biti potpuno spremna, s maskom i rukavicama. Sada je još sve neizvjesno, ali pretpostavljam kako se svi moraju prilagoditi ovoj teškoj situaciji, pa treba malo vremena da sve počne funkcionirati”, rekla nam je Pamela Ramljak.  Otkrila je kako je prva tri mjeseca trudnoće trebala mirovati, a onda je imala plan posjetiti roditelje na jugu zemlje, no koronavirus joj je pokvario planove.

Razlikujem dane po veličini trbuha. Teško mi pada odgoda redovnog ginekološkog pregleda, ali šta je tu je, ja tu ništa ne mogu. Stvarno se nadam da će ovo ludilo što prije stati te suosjećam sa svima koji su trenutačno na raznim drugim terapijama”, poručila je pjevačica.

View this post on Instagram

A post shared by P A M E L A (@pamelaramljak) on

Tekst: D. P.
Fotografije: Instagram

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

trudnica na pregledu

Neke žene niti ne znaju da su imale spontani pobačaj: Koji su mu uzroci i može li se prevenirati?

Postoje različiti faktori koji tijekom trudnoće povećavaju rizik…

trudnoća

Trudnoća može biti razdoblje u kojem će se partneri još više zbližiti i povezati!

Trudnoća je posebno stanje, ispunjeno lijepim emocijama i…

Pročitajte i:

trudnica prirodan porod

Porod na 'starinski način': Upišite Bosiljkin tečaj i rodite bebu bezbolno i sasvim prirodno

Porod je veliki događaj za svaku ženu, još ako je prvi, teško je zamisliti kako…

pratnja na porodu

Oni su ponovno u svojoj bolnici dopustili pratnju na porodu: 'Mogao bi i ostatak Hrvatske'

Premda su preporuke WHO da se trudnicama dopusti pratnja na porodu pandemiji unatoč, situacija u…

trudnica jede

Ako ste trudni, ove namirnice obavezno uvrstite na svoj jelovnik!

Možda dosad i niste previše pažnje obraćali na kvalitetu svoje prehrane, ali doznali ste lijepe…

Maja Šuput Tatarinov

Maja Šuput objavila spol djeteta

Pjevačica Maja Šuput ne skriva koliko je sretna zbog trudnoće, koju su ona i suprug…