marija borić

Domaća glumica broji sitno do poroda i otkriva kakve sve mjere opreza vladaju u rodilištu

Djelatnici u zaštitnim odijelima, porod bez tata, što je moguće brži odlazak rodilja i beba kući..., mjere su koje je nužno bilo provesti u svrhu zaštite od koronavirusa

Zbog pandemije koronavirusa i u rodilištima vlada pravo opsadno stanje; nije dopuštena pratnja rodiljama, tate više ne mogu biti na porodu, a majke i novorođenčad iz bolnica se otpuštaju u najkraćem mogućem roku. Glumica Marija Jerneić (ex Borić) ovih je dana u iščekivanju poroda i trenutka kada će na svijet donijeti dječaka. Kako se bliži termin poroda, tako su za svaku trudnicu, pa tako i za ovu poznatu glumicu, sve češći i pregledi kod liječnika. S obzirom na trenutačnu situaciju oko koronavirusa, kao i sve mjere predostrožnosti, Marija je s nama podijelila kako izgledaju posljednji trudnički dani u doba koronavirusa.

“Prva uputa u ponedjeljak bila je da mi suprug mora napustiti ustanovu i ne može biti na pregledu, a potom je stigla i informacija kako ne može biti ni na porodu”, kaže Marija i priča kako na ulazu u ustanovu stoje djelatnici u zaštitnim odijelima, ispitaju kuda ide, je li imala povišenu temperaturu, bila u kontaktu s nekim tko je bio izložen, koronavirusu i sl.

“Odmah su mi dezinficirali ruke i s maskom na licu idem tamo gdje trebam ići. Čini mi se da je satnica nekako posložena da se sretnem samo s jednom trudnicom”, priča glumica.

View this post on Instagram

A post shared by Marija Jerneić (@maraboop) on

Upitali smo je kako provodi dane sada kada su preporuke ograničavanje socijalnih kontakata te što čini kako bi sačuvala toliko potreban mir.
“Izlasci iz kuće vezani su isključivo za posjet liječniku. Meni je najvažnije da porod prođe dobro i da rodim zdravog dječaka. Samo o tome mislim, educiram se, čitam…  Pogledam jedne vijesti dnevno, a ostalo vrijeme provodim u slušanju glazbe i pripremi za porod”, rekla je Marija.

Tekst: D. P.
Fotografije: Instagram

Tagovi: , , ,

Pročitajte i:

trudna žena u samoizolaciji

Kako se pripremiti za porod tijekom pandemije koronavirusa?

Što je najvažnije prihvatiti u ovoj situaciji, na što obratiti pažnju te kako se ponašati…

trudnica gleda online tečaj za trudnice u svojem domu

Roda poziva trudnice na besplatan e-tečaj. Evo kako se prijaviti

Rodin prvi e-Tečaj za trudnice namijenjen budućim majkama koje su trudne 28. tjedana ili više

vježbanje u trudnoći

VIDEO s vježbama za drugo tromjesečje trudnoće: koristan je i protiv stresa!

Kako vaš trbuh raste, tako ćete morati mijenjati vašu rutinu vježbanja. Na što sve treba…

marijana batinić trudna

Ima i lijepih vijesti! Marijana Batinić objavila da je trudna

Emotivnim postom voditeljica je otkrila kada će u njezinu obitelj stići prinova