Trudnoća je posebno razdoblje u životu žene. Svaka žena želi učiniti sve što je u njenoj moći za zdrav razvoj njezina djeteta

Sve od trenutka začeća, djetetu su za pravilan i zdrav rast i razvoj potrebni vitamini i minerali, a za zdravu trudnoću svi potrebni vitamini i minerali trebaju majci.


Tijekom trudnoće povećana je potreba za hranjivim tvarima, kao i potreba za vitaminima i mineralima u odnosu na žene koje nisu trudnice ili dojilje.



Potreba za dodatnim vitaminima i mineralima


Dnevne potrebe buduće majke za mikrohranom u trudnoći su povećane za 50 do 100%, što je gotovo nemoguće postići unijetom hranom. Razlog treba tražiti u povećanom volumenu krvi trudnice te u brzom razvoju ploda. Ako trudnica ne prima dovoljne količine tih tvari, uključujući i željezo, kalcij i folnu kiselinu, organizam će početi crpiti njezine vlastite zalihe. Na taj način plod će dobiti najnužnije, a trudnicu će dovesti do slabokrvnosti, osjećaja slabosti, pa čak i do trudničke osteoporoze.


U slučaju da tih tvari nema dovoljno i za plod, može doći do ozbiljnog tjelesnog oštećenja. Stoga liječnici preporučuju trudnicama i dojiljama multivitaminske i mineralne pripravke, kao što je Elevit Pronatal®, koji čak pomaže ublažiti čestu pojavu mučnine, povraćanje i vrtoglavice u ranoj trudnoći, a koji je posebno napravljen za potrebe žena tijekom trudnoće i dojenja.



Elevit smanjuje rizik od različitih vrsta urođenih mana


Elevit Pronatal® koristan je za trudnice, a još je zdraviji za pravilan razvoj ploda. Jedinstvena međunarodna klinička ispitivanja pokazala su da je uzimanjem Elevita kod trudnica bitno smanjen rizik od različitih vrsta urođenih mana, posebice ozbiljnih nepravilnosti, koje oštećuju mozak i kralješnicu ploda.


Ispitivanja su pokazala, da je kod trudnica koje uzimaju Elevit Pronatal®, zbog visokog sadržaja folne kiseline, gotovo 92% manji rizik od oštećenja neuralne cijevi ploda. To je urođena mana, tzv. spina bifida, koja nastaje ako se dio jednog ili više kralješaka ne razvije u potpunosti. Stoga dio leđne moždine ostaje nezaštićen.


Uzimanje multivitaminskih pripravaka prije rođenja djeteta može za 46% smanjiti mogućnost ostalih ozbiljnih prirođenih nepravilnosti (anomalije mokraćnog sustava, srčane greške, anomalije udova).





Kada početi s uzimanjem Elevit Pronatal® vitamina i minerala?


Elevit Pronatal® je pripravak vitamina i minerala, kojeg se savjetuje uzimati i prije trudnoće u svrhu pripreme organizma, te tijekom trudnoće i dojenja. Uz nužno potrebne vitamine, minerale i elemente u tragovima, sadrži i 0,8 mg folne kiseline.


Elevit Pronatal® potiče pravilan razvoj i rast do djetetova rođenja. Dokazano je da je siguran za uporabu i trudnice ga dobro podnose. Uzimanje pripravka smanjuje mučninu, što je posebice važno i dobrodošlo u prva tri mjeseca trudnoće.