Ljepota u trudnoći

Trudnice, uživajte u ljepoti svojeg tijela!

Bez obzira na dob, svaka se žena voli osjećati privlačnom. Ako je zadovoljna svojim izgledom, to joj daje samopouzdanje. U trudnoći se figura, na koju je žena navikla, mijenja i treba s pozitivnim stavom prigrliti te promjene.

Standardi ženske ljepote svakim danom postaju sve viši. Kako se u te mjere ljepote uklapaju trudnice kojima struk nije uzak već naprotiv samo raste, koje imaju snažan apetit i uživaju u hrani i ukratko, postaju zaobljene kuglice. Sve je to sasvim razumljivo i očekivano za drugo stanje u kojem se trudnica nalazi. Žena, iako bi to željela, ne može izgledati savršeno uvijek, a to joj može posebno biti teško u trudnoći.

No, svaka žena se želi osjećati lijepom i za to treba prvenstveno imati pozitivan stav. On se usvaja još u ranom djetinjstvu, a utječe na nas cijeloga života. Koliko ćemo voljeti svoje tijelo, ovisi o tome koliko su voljeli nas. Ako ste u djetinjstvu bili obasipani ljubavlju i vaša okolina je imala pozitivan stav prema senzualnosti i tijelu, tada ste sretna osoba. U tom slučaju ćete lakše podnijeti promjene koje će prolaziti vaše tijelo. U slučaju da vas muči izgled, pokušajte shvatiti da ne možemo, niti bi trebali težiti, univerzalnim pravilima ljepote. Svaka od nas ima nešto što je lijepo i što se može istaknuti. U trudnoći je potrebno osluškivati svoje tijelo. Ako ste umorni ili vas bole leđa to je znak da treba pripaziti na držanje i više se kretati. Već samim time što ćete se ispraviti i hodati ponosno, već ćete biti ljepši.

Ne uznemirujte se da će vam trudnoća bespovratno odnijeti ljepotu. Promjene koje donosi trudnoća uglavnom su samo privremene. Uostalom, mijenjamo se stalno i moramo prihvatiti da će se borice pojaviti na mjestu gdje prije nisu bile. Znajte međutim, da sretno majčinstvo uljepšava ženu, a negativan stav je zapravo šteti jer se negativan stav odražava na ponašanju i izgledu. Vjerujte procesima koji se zbivaju u vašem tijelu i iskusite tu promjenu. Možda samoj sebi djelujete debelo, no nemojte zaboraviti da je konstitucija ženskog tijela prilagođena brojnim promjenama koje ga očekuju. Trudnoća, porođaj i dojenje donose promjene u izgledu, ali tijelo je sposobno povratiti staru figuru. Pomozite mu svojim pozitivnim stavom.

Ne skrivajte svoje tijelo od straha da se nekome nećete svidjeti i ne robujte svojim kompleksima. Prihvatite promjene u trudnoći i nov izgled koji vam je donijela trudnoća. Opustite se! Jer trudnoća pored kilograma donosi i neke prednosti. Ako ste imali manje grudi, sada će one narasti bar za jedan broj. Mnogim ženama se poteškoće s tenom izgube i lice im zablista. Koža će vam postati mekana i blistava i kosa sjajna. Nažalost, ima i suprotnih slučajeva kad se u trudnoći dosta toga pokvari, ženu izmuče mučnine i povraćanje, oteknu im zglobovi ili počne opadati kosa. Za sve to okrivite hormone koji trenutno vode vašu trudnoću, no oni će nakon nje prestati djelovati i sve će se vratiti na staro. I ne skrivajte svoj trbuh širokim majicama. Radije se našalite svojim izgledom, istaknite trbuh zanimljivom majicom s nekim slatkim bebastim motivom i uživajte. Vjerujte u svoje tijelo i nosite ga s ponosom jer ćete tako itekako biti privlačni i svojem partneru. Jer mnogim muškarcima su vaše nove obline vrlo zanimljive i seksi.

Da biste razvili pozitivan stav prema tijelu, naučite se opuštati. Relaksirajte mišiće i koncentrirajte se na disanje kako biste se oslobodili stresa. Uključite glazbu koja vas opušta, smjestite se udobno, podbočite kralježnicu jastukom i dišite. Duboko disanje će vas smiriti i opskrbiti tijelo i bebu kisikom. Izvodite lagane vježbe i mislite na disanje. Primijetit ćete i da se na trudničkim tečajevima ili radionicama za trudnice velika pažnja posvećuje disanju. Ono će ispuniti vaše tijelo kisikom, a on će vam uljepšati i kožu.

Ne zaboravite na ulje od badema koje će vam pomoći u održavanju ljepote trbuha. Iskoristite vrijeme boravka kod kuće i ugodite si, brinite o svom tijelu, napravite za sebe sve za što prije niste imali vremena. Pritom pripazite da ne koristite kreme ili tretmane koji su u trudnoći zabranjeni kao što je uporaba solarija, kozmetičkih masaža ili izvođenje trajne kod frizera.

Ljepota žene je u njezinu unutarnjem zadovoljstvu. Na kraju ne zaboravite na najvažniju komponentu ljepote. Žena koje se raduje majčinstvu, zrači posebnom ljepotom. Samouvjerenost, određeni pokreti, sjaj u očima… svaku trudnicu čini neodoljivom. Ako vam je teško misliti pozitivno, pokušajte samu sebe "programirati" iako vam se to čini nemogućim. Neka vam uzor bude žena koje je uspjela nakon porođaja povratiti svoju formu. Vjerujte da je to moguće. Konačno, u ludom ritmu nakon porođaja kad krene briga o djetetu, kilogrami će se lako topiti. U tome ćeva pomoći i dojenje koje svakodnevno zahtjeva dosta kalorija.

Foto: Thinkstock

Tagovi:

Pročitajte i:

Promjene u trudnoći: 8 simptoma na koje treba obratiti pažnju

U nekim trudnoćama se javljaju neočekivani simptomi, koji mogu djelovati zastrašujuće budućim mamama. Pročitajte što…

Zašto mi treba plan porođaja i kako ga napraviti?

Svaka trudnica više ili manje razmišlja o svom porođaju. Kako će on izgledati, hoće li…

VIDEO: I muškarci mogu osjetiti bebu u trbuhu!

Dok dodiruju ženin trbuh muškarci donekle mogu osjetiti da se u njemu ljuljuška jedno živo…

Jesu li počeli pravi trudovi?

Porođajne trudove svaka žena osjeća drugačije i teško je predvidjeti, a pogotovo točno odrediti, kada…