Rijetko koja žena ga nema, no zbog hormonalnih promjena, pojačanog lučenja adrenalina i neaktivnosti, celulit može biti najjače izražen baš u trudnoći

Najrašireniji estetski problem današnjih žena jest celulit ili, kako mu volimo tepati, narančina kora. Bez obzira na godine i kilažu, sve su žene jednako podložne tom neugodnom, nažalost, vjernom pratitelju. I žene ga dobiju ili im se pojača upravo tijekom trudnoće.


Stvarni uzrok celulita nije do kraja poznat niti definiran. Ono što znamo jest da na njega utječe niz čimbenika. Prije svega to je genetska sklonost, a na nju ne možemo utjecati. Zatim ženski spolni hormon estrogen koji pridonosi strukturi masnog tkiva plodnog za stvaranje celulita u žena. Čimbenici poput slabe cirkulacije, loše prehrane i stresa također utječu na stvaranje celulita.



Kreme protiv celulita


Anticelulitne kreme ne bi se trebale koristiti za vrijeme trudnoće. Barem ne one sumnjivih sastojaka koji mogu biti štetni za plod. Naime, sastojci iz kreme prodiru duboko kroz kožu i na taj način dospijevaju u krvotok.


Možete i sami napraviti preparat za sprečavanje celulita. Upotrijebite običan gel za tuširanje i krupnije mljevenu kavu.Dok se tuširate, nanesite smjesu na kritična mjesta, masirajte rukavicom za masažu i isperite.




Savjeti za sprečavanje stvaranja celulita


HRANITE SE ZDRAVO
Pazite što jedete i smanjite unos masti u organizam. Izbjegavajte zasićene masti, konzerviranu hranu, hranu s puno šećera. Možda ćete žudjeti za prženom hranom i slatkišima, no samo će vas pametne i zdrave prehrambene odluke dovesti do cilja.



DETOKSIKACIJA
Voda, voće i povrće odlični su saveznici u detoksikaciji organizma. Izbjegavajte kofein i alkohol jer ti toksini pomažu taloženju celulita. Prerađena hrana s aditivima, sol, zaslađivači i druge kemikalije također uvelike pomažu stvaranju celulita.



VJEŽBAJTE


Celulit vam može izbiti na bokovima, trbuhu, stražnjici, rukama. Vježbajte ciljano kako biste spriječili neželjene naslage. Budući da ste trudni, ne biste smjeli preaktivno vježbati. Posavjetujte se s liječnikom i vježbajte onoliko koliko vam odgovara. I energičnije hodanje može pomoći smanjenju celulita.



1174-celulit-pa-sta



MASAŽA


Priuštite svom tijelu masažu vašim omiljenim uljem ili kremom. Cirkulacija je jako bitna kod prevencije celulita. Ako želite profesionalnu masažu, raspitajte se dobro kod koga ćete ići jer se trudnicama ne preporučuje masaža svih dijelova tijela.



KREMA PROTIV CELULITA
Dobra krema protiv celulita, koja je pogodna za trudnice (provjerite deklaraciju), može pomoći učvrstiti vašu kožu i uljepšati joj izgled.