Sastojci za 8 osoba
- 1 kokoš za juhu (ca. 1,5 kg)
- 4 litre vode
- 1 žličica crnog papra u zrnu
- 3 lovorova lista
- 2 klinčića
- 3 žličice soli
- 1 srednja hokaido-tikva
- 500 g brokule
- 2 velike rajčice
- 250 g prekrupe
- 100 g pesta
Priprema
1. Isprati kokoš u hladnoj vodi, kuhati u loncu s vodom, u juhu dodati papar, lovorov list i klinčić (eventualno u vrećici za čaj).
2. Oprati tikvu, prepoloviti i odstraniti sjemenke; razrezati u kockice veličine 2 cm zajedno s korom (kora daje prekrasnu boju i raspadne se sama od sebe). Oprati brokulu, izrezati na četiri dijela i razdijeliti u ružice, oguliti stabljike i sitno nasjeckati. Oprati rajčice, odstraniti sjemenke, nasjeckati na kockice.
3. Nakon 2 sata kuhanja izvaditi kokoš iz juhe. Uzavriti juhu. Dodati tikvu i prekrupu i ostaviti da se kuha 20 do 25 minuta na maloj vatri. Nakon ca. 20 minuta dodati brokulu.
4. Meso očistiti od kože i kostiju i narezati na komadiće. Na kraju kuhanja u juhu umiješati pesto i dodati meso i rajčicu. Gotovo!
Dobar tek! Usput, juha se može pripremiti i zalediti.
Tata ljubi petogodišnjeg sina u usta: Optužili ga da će mu prenijeti bakterije i karijes
Majčino mlijeko boje jagode: Mama pokazala što stoji iza ovog fenomena
4 tipa roditelja i stilova odgoja, a jedan je najgori
Kate Middleton tradicionalno fotografirala princa Louisa za šesti rođendan
Princ Louis uči uz metodu iz 1980-ih: Poboljšava emocionalnu inteligenciju kod djece, ali i odraslih