trudnica na poslu

Vježbe za trudnice u uredu

Ako ste kao trudnica odlučili raditi dok ne krenete na porodiljni, ne zaboravite se u uredu svakodnevno razgibavati kako biste što lakše izdržali radni dan!

Većina današnjih poslova vezana je uz urede i višesatno sjedenje za računalom. Zadubljeni u posao rijetko smo svjesni koliko nam takvo sjedenje iskrivljuje kralježnicu i držanje, osobito ako nemamo naviku redovite tjelovježbe ili nekog oblika rekreacije. Trudnicama to sjedenje još teže pada i stoga je preporučljivo slobodne trenutke iskoristiti da se posvetimo upravo svom tijelu i malo ga razgibamo.
Nekoliko puta na dan napravite vježbe u uredu koje vam ovdje predlažemo i neka vam to prijeđe u naviku. Ako imate stolac na kotačiće, pripazite kako vam se ne bi omaknuo. Kako biste to izbjegli, puno je bolje stolac prisloniti uza zid ili neku čvrstu površinu.

* Zdrave vene
Stolac privucite uz stol. Primite se za stolac, jednu nogu izdužite prema unazad, a druga ostaje lagano skvrčena kod stolca. Ne odvajajte stopala od poda. Istegnite se i zadržite taj položaj 8 sekundi. Isto ponovite i s drugom nogom.

* Gipkost za pet
Spojite ruke iza leđa, dlanovima okrenutim prema podu. Lagano ih savinite u laktovima i okrećite tijelo ulijevo pa udesno. Sve pokrete izvodite polako i ravnomjerno. Noge lagano savinite u koljenima. Tijekom vježbe ne zadržavajte dah!

* Za bolju cirkulaciju
Primite se objema rukama za naslon stolca. Spustite se na jedno koljeno, polako ustanite, ispružite noge i potom spustite ne drugo koljeno. Vježbu ponovite nekoliko puta
tempom koji vam najviše odgovara.

* Razgibana leđa
Sjednite na rub stolca i razmaknite noge. Ruke ispružite iza leđa i spojite dlanovima. Polako se naginjite naprijed pokušavajući podići ruke što je više moguće. Glava ostaje u ravnini s vratom.

* Lijepe grudi
Telefonirajući oslonite se slobodnom rukom na zid ili ormar. Napregnite mišiće ruke i malo se nagnite tako da prenesete na nju dio svoje težine. Lagano savinite lakat. Isto ponovite drugom rukom.

Foto: Thinkstock

Tagovi:

Vezano uz temu

Vježbe za treće tromjesečje trudnoće

Samo zato što ste trudne, ne morate zanemariti…

Vježbe za drugo tromjesečje trudnoće

Samo zato što ste trudne, ne morate zanemariti…

Pročitajte i:

Zašto su trbusi trudnica toliko različiti?

Svaki je trudnički trbuh jedinstven, kao i žena koja ga nosi i dijete koje u…

Pritisak i bol u zdjelici

Trudni ste i osjećate neugodu i grčeve u donjem dijelu trbuha? Podsjeća li vas to…

Trudnoća i bolna leđa

Kako je sladak trbuščić trudnice! Ali i težak! Zato križobolja često i prati trudnoću. Iskoristite…

Vježbanje u trudnoći smanjuje brige

Samo sat vremena joge u trudnoći donosi veliku korist...