odjeca

Trbuh je ponos svake trudnice. Nosite ga i budite lijepi!

Vaš trbuh je svakim danom sve veći i nećete ga moći sakriti niti to trebate raditi. Uživajte u svojoj trudnoći i s ponosom nosite svoj trbuh. A evo nekoliko savjeta kako...

Kombinacije bez zakopčavanja
Prvo top ili pamučna majica, zatim pamučna majica ili košulja na kopčanje (nemojte ju zakopčavati), iznad toga jakna (ni nju ne morate zakopčavati). Tako ćete se osjećati odjeveno i možete nositi nešto od onoga što već imate.

Gumica ili vrpca na hlačama
Pristaje li vam još donekle vaša odjeća? Onako. No za trudnički odjel u trgovinama je još prerano? Veliko pitanje svakog jutra, započevši otprilike od 16. tjedna trudnoće: Što obući? Hlače niskog struka ne možete ostaviti nezakopčane – mogle bi skliznuti! Tu pomaže samo stara dobra vrpca koju su još naše bake razapinjale između gumba i rupice za gumb. I preko topa nešto široko, tako će se sve dobro slagati. Dobre su i haljine i suknje cjevastog kroja. Ali oprez: osim trbuščića, na svjetlo dana će izaći i svaki višak na bokovima.

Prilagodite traperice
Traperice su praktične i omiljene čak i sad kad ste trudni. Ako odrežete pojas oko dva i pol centimetra široko i tu našijete komad široke elastične vrpce, ljubav će potrajati i idućih mjeseci.

Uvijek bez pasice
Majice s pasicom na rukavima, u struku ili bokovima su osobito nepraktične.

Sretne bez džepova
Držite se podalje od majica, jakni i hlača s našivenim (napuhanim) džepovima. Oni optički šire, a to je posljednje što vam sada treba.

Kupujte u fazama
Najčešća greška je u naletu osjećaja ili euforije odjednom kupiti previše toga. Razmislite svaka dva do tri tjedna što vam je doista potrebno.

Broj veće
Ako vidite nešto što vam se doista sviđa, kupite za jedan ili dva broja veće. Šanse da pronađete nešto fantastično za kasniju trudnoću i nisu baš velike.

Izbjegavajte eksperimente
Sada nije vrijeme za eksperimentiranje. Ostanite pri stilu koji vam se oduvijek sviđao.

Slobodno budite elegantni
Srećom, žene danas ne moraju skrivati trudnički trbuh vrećastom odjećom nego ga samosvjesno pokazuju. Zato ih puno poseže ne samo za posebnom modom za trudnice nego i za osobito rastezljivim hlačama i suknjama od jerseya. A zašto i ne bi? Upravo jako dugačke hlače djeluju elegantno. Ako je uz to porub lagano zavrnut, noge se optički izdužuju puno centimetara! Lijepo izgleda i kad vire samo vrhovi cipela – onda i nije tako dramatično odreći se na neko vrijeme voljenih visokih potpetica. Totalno praktično: elastična ukrasna vrpca produžava svaku majicu i ukrašava trbuh. Više volite suknje i haljine? Ni tada se ne morate odreći stila koji vam se sviđa. Ako su vam hulahopke preuske, posegnite za samostojećim čarapama.

Odaberite kvalitetu
Gotovo nijedna žena nema u ormaru veću količinu trudničke odjeće. Zato se svi komadi često nose i uništavaju. Kako ne bi išlo na štetu oblika - pazite na kvalitetu.

Foto: Thinkstock

Tagovi:

Pročitajte i:

Zašto su trbusi trudnica toliko različiti?

Svaki je trudnički trbuh jedinstven, kao i žena koja ga nosi i dijete koje u…

Pritisak i bol u zdjelici

Trudni ste i osjećate neugodu i grčeve u donjem dijelu trbuha? Podsjeća li vas to…

Trudnoća i bolna leđa

Kako je sladak trbuščić trudnice! Ali i težak! Zato križobolja često i prati trudnoću. Iskoristite…

Vježbanje u trudnoći smanjuje brige

Samo sat vremena joge u trudnoći donosi veliku korist...