Dejan Nemčić

Hrvatska ima najboljeg učitelja svijeta! Veliko priznanje Dejanu Nemčiću!

Od malenog grada Garešnice do vrha svijeta! Tako je prof. Dejan Nemčić objavio prekrasnu vijest za njega osobno, ali i za sve one koji vjeruju da ako radiš s ljubavlju, ništa nije nemoguće

Profesor geografije u OŠ Ive Andrića u Zagrebu Dejan Nemčić, dobitnik je nagrade Global Teacher Award 2020. - najbolji učitelji svijeta. Riječ je o jednoj od najutjecajnijih svjetskih nagrada na području obrazovanja, a ovaj ju je profesor i humanitarac zaslužio zbog svoje energije i predanosti koju ulaže u svakog svojeg učenika i sve svoje projekte. Naime, već nekoliko godina, puno prije pandemije, svojim učenicima nastoji usaditi ljubav prema geografiji organizirajući jednu sasvim drukčiju nastavu. Naime, njegovi prijatelji i poznanici javljaju se putem Skypea iz svih krajeva svijeta i tako na zanimljiv način, iz prve ruke, predstavljaju učenicima gradove i države. To se pokazalo kao vrlo motivirajući način učenja.

"Na satovima geografije, modernu tehnologiju gledali smo od početka kao sredstvo koje nam može pomoći, a ne kao cilj. Skype tehnologija pomogla nam je da virtualno otputujemo u sve dijelove svijeta, doživimo svijet na jedna poseban način. Uz modernu tehnologiju, glavna misija na satovima geografije bila je kako doživjeti svijet svim osjetilima: vidom, sluhom i njuhom. Prvo osjetilo vida ostvarili smo kroz virtualno putovanje svijeta uz projekt "Uživo sa svih kontinenata”. Osjetilo njuha smo ostvarili kroz degustaciju raznih jela iz država koje se obrađuju na satu, a osjetilo sluha kroz tradicionalnu glazbu raznih dijelova svijeta. Kad uključite sva osjetila u školskom satu geografije, 45 minuta koliko traje sat postaje premalo, pa nekada učenici sa zadovoljstvom ostaju i poslije škole, i tme škola ispunjava svoju misiju, biti mjesto sreće i odvijanja lijepih stvari za njihov život”, rekao je nedavno u intervuu za Roditelje.hr prof. Nemčić koji je, u želji da pomogne siromašnoj djeci Tanzanije, Kenije i Znazibara, koja se bore s malarijom, prije nekoliko godina pokrenuo projekt prikupljanja novca za cjepivo protiv malarije, te školskog pribora, u kojeg je uključio na desetke škola u Hrvatskoj. Cijeli intervju s ovim, najboljim profesorom na svijetu pročitajte OVDJE.

“Od malenog grada Garešnice do vrha svijeta. Ovo je jedna posebna priča o vjerovanju u bolje obrazovanja za djecu, odricanju, upornosti, predanom radu i ustrajnosti da širimo mir, oko nas i u svijetu. Indija, doći ćemo ti po nagradu: virtualno, brodom, avionom, pješice, ali nekako ćemo doći”, emotivno je na svojem Facebook profilu napisao prof. Nemčić, ponosan na veliko priznanje koje zahvaljujući njemu stiže u Hrvatsku.

‼️‼️SENZACIONALNA VIJEST IZ INDIJE !!!!!!Dobitnik sam nagrade GLOBAL TEACHER AWARD 2020 - najbolji učitelji…

Objavljuje Dejan NemčićSrijeda, 21. listopada 2020.

Tekst: D. P.
Fotografija: privatni arhiv

Tagovi: ,

Vezano uz temu

Hrvatska ima najbolji udžbenik Europe!

Ovo je u svijetu udžbenika ravno Oscaru u…

Moji učenici iz zagrebačkih su klupa probudili lava u afričkoj savani

Nakon što je proveo uspješan projekt nabave školskog…

Pročitajte i:

djevojčica u školi u vrijeme oandemije koronavirusa

Ministar o koronavirusu u školama: 'Moguće je pomicanje zimskih praznika!'

'Škole nisu izvori zaraze', potvrdio je danas i ministar Radovan Fuchs, ali i Svjetska zdravstvena…

Susjeda gimnaziji oporučno ostavila novac za stipendije učenika

Uistinu lijepa vijest za učenike I. gimnazije u Zagrebu

Djeca bez računala mogu imati probleme u učenju!

Uvođenje nastave na daljinu naglasilo je problem nedostupnosti digitalne opreme i sadržaja te neadekvatnih digitalnih…

Fuchs otkrio kakva je stvarna situacija s koronavirusom u školama

Svako malo čujemo 'provjerene' priče o uvođenju online nastave na fakultetima i u školama, no…