online nastava

Čeka li nas opet online nastava? Imamo sve informacije po županijama!

Iz dana u dan brojke novozaraženih se povećavaju, a roditelji sa strahom iščekuju ponovne promjene modela nastave. Neke su županije već uvele C model ili online nastavu, a neke nisu. Čeka li nas ponovno ono iz čega smo tako silno željeli izaći?

Jedva da je prošla prva trećina polugodišta, a opet je ‘na panju’ ponovna promjena modela nastave: A, B, ili C? Ovaj tjedan koji je pred nama neke su županije već donijele odluku o stupanju na snagu C-modela, a na temelju procjene županijskih stožera.

Kako stvari stoje po županijama?
Stožer Splitsko-dalmatinske županije zbog velikog broja zaraženih učenika donio je nove mjere i srednjoškolci se ponovno vraćaju nastavi na daljinu.

Također, Istarska se županija zbog velikog broja učenika u samoizolaciji odlučila za C model, i to za srednjoškolce i učenike predmetne nastave.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 150 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 6280, a neke su županije od danas promijenile modele izvođenja nastave.

Zagrebačka županija: Nastava u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Zagrebačka županija organizira se prema Modelu A.

Krapinsko-zagorska županija: Za učenike srednjih škola nastava će se održavati prema Modelu B, odnosno kombinaciji nastave po Modelu A i C, izuzev učenika završnih razreda srednjih škola (trogodišnjih, četverogodišnjih i petogodišnjih programa) za koje će se nastava održavati po Modelu A.

Sisačko-moslavačka županija: Srednje škole će raditi po Modelu A – 8 srednjih škola, po Modelu B – 3 srednje škole, po Modelu A/C (1. i 2./ 3. razred po Modelu C, a svi završni razredi rade po Modelu A) – 3 srednje škole te po modelu A/B/C – 1 srednja škola.

Karlovačka županija: U svim osnovnim i srednjim školama nastava će se do četvrtka 25. ožujka izvoditi prema Modelu A (nastava u školi), a od četvrtka po modelu C (nastava na daljinu), osim završnih razreda srednje škole, koji nastavljaju prema modelu A.

Varaždinska županija: Nastava će u osnovnim i srednjim škola od 22. ožujka 2021. godine biti organizirana po Modelu A (nastava u školi).

Koprivničko-križevačka županija: Nastava u srednjim školama bit će organizirana po Modelu A (nastava u školi), izuzev samo jedne škole osnivača Grada Križevaca (Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci) u kojoj se odvija po modelu B.

Bjelovarsko-bilogorska županija: Nastava za sve razrede srednjih škola će se odvijati po Modelu A (nastava u školi).

Primorsko-goranska županija: Nastava za sve razrede srednjih škola će se odvijati po Modelu C (nastava na daljinu), osim završnih razreda, maturanata i učenika koji su obvezni obavljati stručnu praksu u školama i kod poslodavaca koji će provoditi nastavu po modelu A (nastava u školi).

Tekst: S.M.
Foto: Shutterstock

Tagovi: , , ,

Pročitajte i:

djeca u skolama

Od ponedjeljka zagrebački osnovnoškolci ipak imaju nastavu po A modelu!

U tjednu od 19. do 23. travnja Stožer Grada Zagreba je na temelju epidemiološke situacije…

online od ponedjeljka

Od ponedjeljka u većini županija online nastava, zagrebački učenici ostaju u klupama!!

Neposredno prije uskršnjih praznika, Stožer donosi odluku o prelasku na C model školovanja u većini…

motivacija za učenje

'Ne znam ima li moje dijete poremećaj pažnje ili jednostavno nije motivirano na učenje?!'

Roditelji svaklodnevno po povratku djeteta iz škole postavljaju pitanje 'kako je bilo?' želeći čuti o…

tata i sin rade zadaću

Dragi roditelji, pisanje domaće zadaće može biti bez stresa! Nismo ni mi vjerovali

'Neka dijete samo snosi posljedice svojih postupaka, tako će naučiti iz pogrešaka!', 'Djeca trebaju sama…