Sigurnost djece u prometu

Basler osiguranje Zagreb i Hrvatski autoklub već drugu godinu zajedničkim snagama doprinose većoj sigurnosti djece u prometu. Edukativna akcija "Sigurno i vješto u prometu" započela je posebnim, djeci namijenjenim događanjem u kojem su mališani pokazali spretnost i vještinu u vožnji bicikla, skejtova, rola i romobila.

Nakon ljetnih praznika školarci se diljem Hrvatske vraćaju u učeničke klupe. Međutim, s novom školskom godinom ostaju i neki stari problemi, poput opasnosti u prometu. Prije nego što se u ponedjeljak oglasilo prvo školsko zvono tvrtka Basler osiguranje Zagreb i HAK potpisali su ugovor o suradnji kako bi ostvarili zajednički cilj – stvorili sigurnije uvjete za mališane u prometu na svakodnevnom putu i povratku iz škole. “Opasnost kojoj su svakodnevno suočeni naši najmlađi na putu do škole dirnula nas je i potaknula da se i ove godine uključimo u ovu hvalevrijednu akciju HAK-a. Basler osiguranje Zagreb se u svom poslovanju zalaže za stvaranje Svijeta sigurnosti, a ulaganje u sigurno i sretno djetinjstvo dio je naše strategije doprinosa zajednici u kojoj poslujemo.” – rekao je Darko Cesar, predsjednik Uprave Basler osiguranja Zagreb povodom početka edukativne akcije.

Uključivši se u edukativnu akciju „Sigurno i vješto u prometu“ Basler osiguranje Zagreb nastoji potaknuti razvoj svijesti djece i mladih o raznim opasnostima u prometu. Ovaj osiguratelj ujedno želi podsjetiti i odrasle na povećani oprez u prometu jer smo svi na neki način njegovi aktivni sudionici, odgovorni za živote najmlađih.

Basler osiguranje Zagreb svaki petak trinaesti obilježava kao Dan sigurnosti, a tijekom srpnja i kolovoza tvrtka je provodila preventivnu kampanju “Sigurno dijete je sretno dijete” kojom je podsjetilo roditelje s malom djecom na važnost upotrebe autosjedalica prilikom vožnje u automobilu.

Pročitajte i:

dječak ze zabavlja u ljetnom kampu

Kako naučiti djecu da se trude bez muke, zna osnivačica STEAM-a za najmlađe

Djeca imaju kapacitet uzeti maksimum iz svakog iskustva i oni to čine u svakom doživljaju,…

dijete vozi bicikli s maskom na licu zbog koronavirusa

Škole odgađaju podjelu učeničkih svjedodžbi zbog koronavirusa

Zbog aktualne epidemiološke situacije u Hrvatskoj, povezane s koronavirusom, brojne škole diljem Hrvatske otkazuju podjele…

darovita djeca

Je li vaše dijete darovito?

Statistike kažu da je jedan do pet posto darovite djece, što znači da ih u…