Počinju besplatne radionice za roditelje u sklopu edukativne kampanje „Pokažite im put“ koja se bavi prevencijom maloljetničke konzumacije alkohola

Radionice su namijenjene svim roditeljima djece od 9 do 17 godina koji žele informacije o zakonskim i zdravstvenim rizicima maloljetničke konzumacije alkohola, te konkretne savjete kako razgovarati s djetetom o konzumaciji alkohola ili kako naučiti dijete da se odupre pritisku vršnjaka. Roditelji će imati i priliku podijeliti međusobna iskustva i razmišljanja, te postaviti pitanja raznim stručnjacima.



Radionice će se održati dva četvrtka za redom, 22. i 29. rujna 2011. od 18 do 19.30 sati u prostorima Mercator centra, Vukovarska 269 b, Zagreb (1. kat, prostor galerije iznad dječje igraonice).



Na radionicama pod stručnim vodstvom profesorice pedagogije Marije Sučić Vojnović sudjelovat će i dr.sc. Ivana Pavić Šimetin, voditeljica Odjela za praćenje i analizu djelatnosti školske medicine Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, predstavnici Policijske uprave zagrebačke uključeni u projekt Policija u zajednici, te Obiteljski centar Grada Zagreba i Savjetovalište Luka Ritz.



Svi roditelji koji dođu na radionicu dobit će priručnik za roditelje s konkretnim savjetima kako pristupiti ovom problemu, te po dvije kino ulaznice kako bi dijete odveli na film po izboru. Kako bi radionice bile što učinkovitije, broj polaznika je ograničen na 20 po radionici. Svi zainteresirani roditelji mogu se prijaviti na marija.sucic@skole.hr



Istraživanje provedeno u sklopu kampanje „Pokažite im put“ pokazalo je da 43% roditelja ima problema kad pokušavaju razgovarati s djecom o konzumaciji alkohola, a njih čak 95% želi više informacija i savjeta o prevenciji maloljetničke konzumacije. Edukativnu kampanju „Pokažite im put“ pokrenula je Carlsberg Croatia s partnerom projekta Mercatorom i uz potporu Ureda za zdravstvo Grada Zagreba, Obiteljskog centra Grada Zagreba, te Savjetovališta Luka Ritz.