Bundeva je slatkastog okusa i kao takva odličan i zdrav dodatak kolačima. Jednostavno i brzo...

Sastojci:

  • 250 g bundeve narezane na kocke
  • 160 g brašna
  • ½ žličice praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • ½ žličice soli
  • 1 žličica cimeta
  • ½ žličice đumbira u prahu
  • malo klinčića u prahu
  • 120 g maslaca
  • 80 g smeđeg šećera
  • 2 jaja
  • 120 g čokolade u komadićima
  • 150 g crne čokolade
recept za muffine s bundevom i cokoladom
, Image: 384631577, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: myViewPoint / Alamy / Alamy / Profimedia

Priprema

1.Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pecite bundevu oko 30 minuta dok ne omekša. Pečenu bundevu izmiksajte u pire.

2.Smanjite temperaturu pećnice na 180 stupnjeva.

3.U posudu stavite brašno, prašak za pecivo, sodu, sol i začine te sve promiješajte.

4.U drugoj posudi izmiksajte omekšali maslac sa smeđim šećerom dok ne postane pjenast.

5.Dodajte jaja i ponovno miksajte. Na kraju dodajte izmiksanu bundevu.

6.Pomiješajte mokru sa suhom smjesom, umiješajte komadiće čokolade i ulijte smjesu u oblike za muffine.

7.Muffine pecite u pećnici oko 16 do 20 minuta. Pečene muffine izvadite iz oblika i ostavite na kuhinjskoj rešetci da se ohlade.

8.Otopite čokoladu na vodenoj kupelji i ukrasite muffine.

Tekst: I.Š.

Foto: Profimedia