Špinat skriven u ukusnoj piti

Sastojci:
– oko 300 g očišćenog špinata
– 2 jaja
– 100 g svježeg sira
– 50 g kiselog vrhnja
– 1,5 dl jogurta
– 1 dl mlijeka
– 1 šalica kukuruznog brašna
– pola praška za pecivo
– brašno po potrebi
– sol
– ulje

Priprema:
Prvo dobro operite špinat, isjeckajte ga na tanke trakice i pustite da odstoji 30 min. Nakon toga ga dobro ocijedite.
Izmiješajte jaja, kiselo vrhnje, sir, jogurt, mlijeko i sol. U to dodajte špinat, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i brašno po potrebi (da smjesa bude čvršća nego za palačinke).
Dobro izmiješajte i izlijte u manji lim premazan uljem i pecite na 200 stupnjeva 30 do 40 minuta.
Pečenu pitu prekrijte krpom da omekša. Dobar tek!

Tekst: I.T.
Foto: Profimedia

Pročitajte i:

Zdrave palačinke

Sastojci: šalica bio bijelog ili bezglutenskog brašna za kolače, 2 žličice praška za pecivo, prstohvat…

recept za kolac s jabukama

Brzi kolač od jabuka s pudingom od vanilije

Kolač s jabukama jedan je od apsolutnih klasika. Ovaj recept donosi jedan mali zaokret u…

recept za tiramisu s jabukama i bademima

Novogodišnji tiramisu s jabukama i bademima

Klasični tiramisu sada je dobio novo svečano ruho. Uz sočnu jabuku i bademe ovaj poznati…

recept hot milk cake

Hot milk cake za prste polizati

Ovaj kolač ne samo da je ukusan, već se i lako priprema...